Floriile noastre – Florin al meu

  Inainte de toate vreau sa urez La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare, in mod special fratelui meu pe care il iubesc ca pe ochii din cap! Nu e chiar ca o floare dar macar e parte dintr-una: spin. laughing

Trecand peste, zilele astea aflu ca originile sarbatorii de Florii dateaza din perioada precrestina, fiind mentionat istoric obiceiul romanilor de a petrece in aceasta zi in cinstea zeitei Flora, dar si al imparatilor de fi marinimosi si de a acorda gratieri (sarbatorii Floriilor i se mai spune si Duminica Gratierilor). Se spune ca salciile sfintite in ziua de Florii (sau Duminica Stalparilor) au puterea de a feri acea casa de rele, de necazuri, de foc si de grindina, aducand totodata prosperitatea si belsugul in casa respectiva.

 Totodata, de Florii, exista traditia ca tinerii indragostiti care intentioneaza sa se casatoreasca in anul respectiv sa-si “prinda” simbolic mijlocul cu ramuri de salcii. Astfel, legatura lor va fi binecuvantata si nimeni sa nu ii poate desparti. Se mai spune si ca cine se spala pe cap in ziua de Florii risca sa albeasca foarte repede precum pomii care stau sa dea in floare.

Din punctul meu de vedere nu mai stim ce sarbatorim. Sarbatoarea si-a pierdut “Sarbatoritul” si a degenerat in banal. Credinta e mult prea greu de inteles pentru generatia de azi pentru care Biblia e doar un obiect de decor…..

P.S: Diacriticele lipsesc pentru ca-s racite.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. cristina says:

    multa sanatate si multi ani lui Florin al tau si nu numai. happy

  2. Loryloo says:

    La multi ani fratelui tau! Sa fie fericit si sanatos!

Leave a Reply

Your email address will not be published.