Pavează-ţi propriul drum

Din ce în ce mai multe persoane se lasă manipulate şi conduse iar ăsta e un lucru….. dezamăgitor. Suntem chiar atât de uşor influentabili?? Ne lăsăm influenţaţi de părinţi, pentru că ştiu ce e mai bine, nu? Apoi de profesori, de persoanele din viaţa noastră. Unde ajungem? Ajungem să facem ce îşi doresc EI nu ce ne dorim noi….

Dragilor,  pavaţi-vă propriul drum și evitaţi să vă lasaţi conduşi, mulţi dintre cei pe care îi urmaţi nici măcar nu îşi doresc să vă vadă SUS!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 16 Comments
 1. Cris-Mary says:

  Foarte frumos spus! big hug

 2. NightOn says:

  Bine concluzionat! Ideea e în felul următor: nimeni nu-ți poate trăi viața în locul tău cum nici tu nu poți trăi viața altcuiva. Drept urmare, gândind logic, nimeni nu are cum să știe de ce ai tu nevoie cu adevărat și ce este bine pentru tine. Tu știi cel mai bine. Eh, aici intervin alte chestii gen creierul pe care ar trebui să-l folosim cu înțelepciune, respect și încredere de sine, alegerile făcute, principii, cei 7 ani de acasă etc.

  • addicted says:

   ” nimeni nu are cum să știe de ce ai tu nevoie cu adevărat ” – exact!!! Multi insa cred ca sunt in masura sa dea sfaturi la extrem si chiar sa ne impinga catre ce cred ca este mai bine datorita experientelor lor care da, pot semana insa NU pot fi aceleasi.

   • NightOn says:

    Fiecare are propria experiență și propriul drum în viață, tocmai de aceea suntem “unici” sau, cel puțin, asta susținem. Unii se mulțumesc doar cu statutul de “copie” și așteaptă să treacă viața mai repede pe lângă ei… Trist.

    • addicted says:

     Extrem de trist. Partea proasta este ca tot EI se plang de trecerea timpului si de faptul ca nu au reusit sa faca nimic! Sunt atat de preocupati sa urmeze pasii unei copii fidele incat se pierd pe ei..

 3. Cati ani ai ? (daca nu e o intrebare prea indiscreta)

  Daca ai sub 39 si ai crescut si ai mers la scoala in Romania, eventual intr-un oras, cred ca e OK/comun. Nu e cazul sa te ingrijorezi re intrebare/concluzie de nivel adolescent. (Sorry ca am indraznit sa fac gratuit on-line ceea ce de obicei nu fac decat pe bani, la nivelul ala de “ghicit” destine mentionat anterior sub zodiace).

 4. elly weiss says:

  Nu intodeauna cei ce ne sfatuiesc ne doresc si raul…sau o fac doar pentru ca au o “deformatie”…avand impresia ca ajuta…
  Uneori e bine sa si ascultam ce au altii sa ne spuna…dar cu discernamant…alegand bine ceea ce ni se potriveste.
  Si eu am tendinta sa fiu foarte radicala…dar viata mi-a dovedit ca m-am si inselat uneori…
  E greu de stiut exact cum sa procedezi… Realitatea este ca facand propriile greseli, macar nu ai cui le reprosa… happy

  • addicted says:

   Stiu. Nu am zis ca ne-ar dori toti raul insa sunt persoane care dincolo de “sfaturile” pe care noi le consideram date din suflet si cu o buna intentie se pot ascunde alte…. dorinte! happy
   E bine sa asculti, sa cantaresti si SINGUR sa decizi pentru tine.

 5. Pusca Violeta says:

  asa este…e bine in general sa te ghidezi dupa ceea ce iti doresti tu,si nu dupa legile celorlati sau a lumii.
  Fa ceea ce simti,asculta si parerea celor din jur,dar pune in practica ceea e te face pe tine sa te simti ok

  • addicted says:

   Exact! Dupa regula asta merg si eu, ii ascult pe cei din jur ( cei care stiu ca-mi vor binele ) ii aprob sau dezaprob dar intr-un final fac cum cred EU ca e mai bine pentru MINE. Eu regret, eu-mi dau in cap apoi…

 6. Oprea Ruxandra says:

  Eu cred ca fiecare isi croieste drumul asa cum isi doreste si simte. E adevarat ca in anumite etape ale vietii avem nevoie de indrumari, ajutor, sprijin…dar la un moment dat alegerile ne apartin.

  • addicted says:

   Nu fiecare, nu toti! Sunt multi, mult prea multi cei care urmeaza calea altora pentru ca vor sa fie ca EI, sa faca precum EI si se pierd si-si pierd viata si intervin regretele!

Leave a Reply

Your email address will not be published.