Tratarea anemiei . Exercitiile de respiratie

De curând, când veştile proaste curgeau, am aflat că sufăr de anemie deşi nu ai zice… Mi-am dat seama că am ceva în momentul în care nu mai puteam respira, că aveam stări de leșin şi îmi simţeam bătăile înimii în tot organismul. Când am vizitat domnul în halat alb am aflat ca în totalitate au fost identificate peste 400 de tipuri de anemie, multe dintre ele clasificate drept rare. Din fericire, a mea anemie nu e una clasificată drept rară ci chiar ” normală „.

Am început să consum produse care intensifică absorţia de fier: fructe, sucuri, cartofi şi alte legume (cu frunze verzi: varză, salată, etc.) si sa elimin produsele care inhibă absorţia de fier: fitaţii prezenţi în cereale, faina albă, legume, nuci şi seminţe; şi să iau vitamina B12.

Deasemenea,  doctorul mi-a recomandat exerciţiile de respiraţie:

  Inspiraţi adânc pe nas. Apoi expiraţi pe gură, scoţând sunetele: I  E  O  U  A  Ş aau, expiraţi zumzăind pe nas cu sunetul M M M. Expiraţi circa 7 secunde şi inspiraţi cam tot 7 secunde. Întregul exerciţiu ar trebui să vă ia cam 10 minute. Faceţi-l de câteva ori pe zi. Toate sunetele au efectul lor în regiuni specifice ale corpului. Aceste exerciţii seamănă cu un „masaj pentru creier”. Plămânii sunt complet goliţi prin expiraţie. Astfel, oxigenul proaspăt poate pătrunde în toate zonele plămânilor.

Sper să vă fie de folos aceste informaţii şi aveţi grijă, cel mai frecvent, anemia este un simptom al unei boli! 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 9 Comments
  1. Mihaela spune:

    Insanatosire grabnica! Am avut si eu anemie in copilarie, deficienta de fier, calciu, magneziu…nici nu mai stiu daca mai erau si altele. Tin minte ca aveam o masa plina de pastile, la care se adauga o dieta asemanatoare cu cea prescrisa tie.

  2. NightOn spune:

    Și eu, și eu laughing La mine se cheamă anemie feriprivă. Am aplicat cam același regim ca și al tău și mi-am intensificat, dar și diversificat, exercițiile de respirație (practic cam tot ce înseamnă pranayama de ceva vreme) și îmi e din ce în ce mai bine. Mai fac și cure de fresh-uri câte 1-2 zile la rând, iar dimineața nu-mi lipsește un pahar/o cană de apă caldă; face minuni în tot corpul! Treaba e că anemiile astea se fac primăvara dar și toamna, tocmai de aceea trebuie avut grijă să ne alimentăm cât mai corect pentru a asimila fierul.

    • addicted spune:

      Hop si tu in clubul meu! Te invit la un pahar de fier si la un exercitiu de respiratie. laughing
      Ideea e ca eu deja mancam sanatos, gen salate la greu, carne slaba, nu tu prajeli, nu tu dulce in exces dar uite ca pe cateva le saream… in nestiinta de cauza! Acum ca stiu care e baiul si am „antitodul” nu-mi ramane decat sa ma pun pe picioare.
      Apa beau si eu dimineata, e primul lucru catre care ma intind dar e la temperatura camerei.

  3. Diana spune:

    Sanatate, mai, fetelor happy Sa va inzdraveniti repede si sa scapati de anemia asta !!!!

    Take care, sweety happy

  4. cristina spune:

    Multumim de sfaturi iar tie insanatosire grabnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *