Tunsori în funcţie de fizionomie

De câteva săptămâni tot stau în dilemă, să fac sau nu o schimbare de look? Să îmi refac șuvițele blonde sau să îmi las părul saten natural? Să îmi fac breton sau să nu-mi fac?
Timpul a trecut și m-am hotărât doar asupra unui lucru, îmi voi face breton; nu drept, nu scurt ci pierdut într-o parte iar la șuvițe voi reveni după ce-mi dispar per complet cele de acum pentru că și așa mi-am distrus firul de păr cu șuvițe peste șuvițe….

În luarea unei decizii mi-au sărit în ajutor articolele în care ni se spune cum să alegem o tunsoare în funcție de forma feței. Astfel că:

  • Fața rotundă– fața ta este aproape la fel în toate părțile,este că un cerc. Caută tunsori în straturi,cu breton și firele de păr să fie asimetrice;te va face să arăți mai bine…dacă părul este lung este și mai favorabil pentru fața ta.
  • Fața ovală– este un pic mai mare în lungime decât în lățime, fruntea este mai mare decât bărbia. Acestei fețe îi vin bine toate tipurile de tunsori,așa că fă-ți curaj și fă-ți ce tip de tunsoare vrei. Filat se va vedea foarte feminin,iar o tunsoare scurtă îți poate da un aer foarte sexi.
  • În formă de inimă– Este mai proeminentă partea ochilor și a obrajilor,iar de la bărbie se îngustează brusc. Evitați cărarea pe mijloc,fă-o într-o parte sau în zig-zag.Îți poți face un breton lung până deasupra ochilor și un păr lung filat în straturi îți poate pune în evidența ochii și pomeții.
  • Fața pătrată– Fața este atât lungă cât și lată,cu linii drepte și largă în dreptul mandibulei.Da-i o textură părului tău cu coafuri cu bucle,evită că tunsoarea să fie la același nivel cu bărbia;mai sus sau mai jos se va vedea mai bine,iar tu vei arată mult mai bine și îți vei scoate în evidența trăsăturile.
  • Fața alungită– fruntea este mare,aproape mereu o față subțire și cum numele o spune,alungită.Un breton mereu va veni bine acestui tip de față,iar o tunsoare în V îți va da un aer modern. Evită să-ți faci părul să aibă mai mult volum în partea de sus a părului pentru a evită alungirea feței.
În urma unei lungi ” consultări ” cu oglinda descopăr că am fața ovală, prin urmare îmi pot face, TEORETIC, orice tunsoare îmi doresc DAR de vreau să îmi fac breton va trebui să fie într-o parte și nefilat pentru că am un fir de păr extrem de subțire.

Dacă şi voi vreţi să vă faceţi breton dar nu ştiti ce vi s-ar potrivi aflaţi că pentru faţa:

  • Pătrată – Un breton lung, cu gherute iti va rotunji fata. Adauga si cateva scari care sa iti incadreze fata, pentru a indulci trasaturile.
  • Ovală –  Poti opta pentru orice tip de breton, orice lungime, forma si greutate.
  • Inimă – Ai nevoie de un breton care sa indulceasca linia dura a barbiei. Alege un breton drept, gros si bont, pentru a proportiona forma fetei.
  • Rotundă – Trebuie sa lungesti putin linia fetei, si un breton filat intr-o parte sau unul foarte scurt, cu gherute, poate face asta cu succes. Evita bretonul lung care nu face altceva decat sa rotunjeasca si mai mult forma fetei.
  • Diamant – Trebuie sa pacalesti liniile dure ale fetei, frunte si barbia ascutita si latimea pometilor. Alege un breton intr-o parte, dar tuns intr-o linie cat mai rotunda, care sa indulceasa trasaturile.

Şi în funcţie de tipul de păr:

  • Dacă ai firul de păr subţire atunci un breton tuns intr-o parte poate sa dea impresia unui volum mai mare. Este bine sa te feresti de bretonul filat sau cu gherute, care ofera un aspect si mai rar parului.
  • Dacă ai firul de păr gros este recomandat sa alegi un breton filat. Un breton drept poate fi greu de intretinut in cazul unui par cu fir gros si incapatanat.
  • Dacă ai părul ondulat un breton filat intr-o parte poate fi o idee excelenta. Trebuie sa il mentii cat mai lung si sa il coafezi cu atentie, pentru a nu se strange si a-si pierde forma.
  • Dacă ai părul creţ, tot un breton intr-o parte este cea mai buna solutie. Trebuie sa-l coafezi cu o perie cilindrica in timpul uscari, intorcandu-l usor spre interior. Nu folosi placa de intins parul, deoarece vei creea un contrast inestetic intre breton si restul parului.

Ceea ce-mi doresc eu arată cam aşa:

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 21 Comments
  1. mda spune:

    Ce vise pe capul tău copilo.

  2. griinuts spune:

    fă-ți breton drept big grin

  3. Mărgeluţa spune:

    Bretonul ala nu prea e practic! Iti vine mereu parul in ochi! Pe mine m-ar deranja! Dar culoarea e suuuuperba! winking

  4. Calin Andreea Daniela spune:

    bun articol. felicitari!

  5. Cătălina spune:

    Am şi eu dilema asta laughing Eu chiar trebuie să mă tund că am un păr păscut i dont want to see
    Vreau bob că n-am avut niciodată dar mie tare frică că nu o să-mi stea bine worried cât despre breton toată viaţa mea am avut aşa până acum jumate de an, sunt sătulă de el big grin
    aş vrea să mă vopsesc negru-albăstriu dar mie frică că-mi stric părul laughing Clar, am nişte probleme! laughing

  6. OlyHere spune:

    Hey.. Wow e superb smug Mersi mult ! m-ai ajutat enorm . Inainte aveam parul paii… mediu cred thinking fara breton fara nimic . Foarte simplu straight face Acum mi-am facut curaj si am incercat sa-mi fac un breton intr-o parte. Deci nu-mi vine sa cred ce bine imi sta :]]]

  7. andrea spune:

    pai eu am fata rotunda si mai crasuta si am parul lua vrea sa mil tai pana la umeri fac bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *