Timpul se scurge şi odată cu trecerea acestuia, vârsta îşi spune cuvântul şi asupra funcţiilor creierului. Primele afectate sunt memoria şi capacitatea de concentrare de aceea pentru a vă menţine un creier sănătos adăugaţi alimente „inteligente” în meniul zilnic! Asta ca şi un sfat pentru cei care învaţă şi muncesc ca Mihaela. Ea preferă, cum preferăm și eu înainte, cafeaua!
Nu există o reţetă magică care te poate face mai deștept, dar anumite substanțe, cum ar fi cofeină, îți pot stimula concentrarea. Ciocolata, băuturile energizante, unele medicamente și cafeina pot da energie, deși efectele sunt pe termen scurt.
Zahărul îți poate îmbunătăți vigilență. Zahărul este „combustibiliul” perfect pentru creierului vostru. Ceva care conține zahăr stimuleză memoria, procesele de gândire și capacitatea mentală.
Ciocolată neagră are de asemenea puternice proprietăți antioxidante și conține stimulente naturale precum cafeină, care poate spori capacitatea de concentrare. Atenție însă, nu faceți excese de calorii, grăsimi și zahăr!
Dacă aveţi posibilitatea, mâncați avocado. Fiecare organ depinde de fluxul sângelui, mai ales inimă și creierul. O alimentație care conține avocado poate reduce riscul de boli cardiovasculare și sporește fluxul sângelui, ceea ce duce mai departe la o bună funcționare a celulelor creierului.
Afinele ajută la probleme cum ar fi Alzheimer sau demență. O alimentație bogată în afine îmbunătățește semnificativ capacitatea de învățare.
Dacă vrei să-ți îmbunătățești capacitatea de concentrare încă de la prima oră a dimineții, începe cu o masă de 100% din suc de fructe, cereale și o ceașca de cafea! Eu aşa procedam în timpul facultăţii când nu aveam posibilitatea de a-mi cumpara pastile ce stimulează memoria.
Voi cum aţi procedat sau cum procedaţi?
In facultate obisnuiam sa beau ness, acum prefer cafeaua, dar nu beau in fiecare zi.
Adevarul e ca ness beam si eu in facultate, imi era mai usor de facut dimineata si-l serveam pe fuga.
Începe dimineața cu o meditație (10-15 minute) și o să fii ok
Sper sa vada Mihaela, eu nu mai am probleme. Ma rezolva fresh-ul de dimineata si abia apoi cafeaua!
Citeam undeva ca organismul uman stie exact de ce are nevoie si atunci cand o substanta lipseste, ni se face pofta de alimente care o contin. Si aici m-ai lovit, daca e adevarat inseamna ca ma lasa memoria, mereu imi e pofta de dulciuri, in special de ciocolata neagra.
Nu iti mai spun de cafea, ca stii deja cat de mult imi place. 
Daca ti-e pofta nu inseamna ca te lasa neaparat memoria.
Asa spunea un medic. Cand iti este pofta de ceva inseamna ca substanta continuta de acel ceva iti lipseste(daca iti e pofta de portocala iti lipseste vitamina C). Dar mie mai degraba imi e mereu pofta de dulciuri pentru ca trebuie sa recuperez, in copilarie nu prea mancam dulciuri.
Pai si celor carora le e fosta de pizza si alte e-uri si calorii?
Nu cred ca e strict o regula ce se refera la tot si toate. In cazul fructelor, legumelor cred ca da.
La aspectul asta nu ma gandisem si nici domnul doctor nu specifica ce fel de alimente indica o lipsa…” Pofta de e-uri”…
hmm.. deci dacă ai mânca o ciocolată neagră cu afine ar fi ceva gen 2 în 1
Pai cam da.
Foarte util articolul!
Uite, ieri n-am baut cafea dimineata si tare greu a mers invatatul. Eram adormita, n-aveam nici un chef. Azi n-am mai facut greseala asta. Am inceput de ieri si o dieta de detoxifiere recomandata de o cititoare a blogului, care cica iti da si energie. Incerc sa vad cum e.
Perfect! Un regim de detoxifiere face bine din toate punctele de vedere, si eu am inceput de saptamana trecuta, la schimbarea fiecarui anotimp tin cate un regim de detoxifiere si mi-e tare bine.