Autoacceptarea

 “Putem fugi nu doar de partea noastra intunecata, dar si de partea noastra pozitiva, luminoasa – de orice care ne poate face sa ne distingem din multime”. 

Am gasit citatul intr-un vechi document si mi-a adus aminte de cat de greu le este oamenilor sa se accepte asa cum sunt si cat de greu le este, atunci cand ceva trebuie schimbat, sa o faca. Dincolo de asta, oamenilor le este greu sa accepte tot ceea ce exista in ei, inclusiv a acelor aspecte pozitive pe care, inconstient sau nu, incercam sa le ascundem uneori! Nu este nici pe departe atat de usor pe cat o spun sa fii capabil sa te accepti asa cum esti si sa-ti asumi responsabilitatea a ceea ce esti, in varietatea ta de sentimente, actiuni si ganduri.

De ce ne negam?De ce ne renegam?De ce ne alungam si nu ne dam sansa de a simti ceea ce simtim, de a ne acorda permisiunea de a gandi ceea ce gandim? Zic sa ne dam posibilitatea de a vedea sentimentele si actiunile celorlalti fara a ne simti deloc obligati sa ne placa, sa fim de acord cu ele sau sa le gasim justificari. Sa fim constienti de toate acestea, insa asumandu-ne responsabilitatea pentru ele, sa fim constienti de noi si sa ne acceptam responsabilitatea pentru propria persoana!

P.S: Diacriticele au febra.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Torden says:

    Mda…
    … asta e cea mai grea lupta, @addicted… lupta cu tine insuti. Si multi fug de ea…

  2. Diana says:

    Ca sa te poti accepta, trebuie sa te cunosti intai. E foarte greu, pentru ca mult din noi e ascuns bine. De aia ne si aduce viata oameni care ne seamana, si tocmai lucrurile care te enerveaza si te scot din sarite la cineva sunt alea pe care le-ai ascuns cel mai bine. Atat de bine, incat nici macar tu nu stii de existenta lor.happy

Leave a Reply

Your email address will not be published.