Poveste cu tâlc – O cafea?

” Un profesor de filosofie statea in fata clasei avand pe catedra cateva lucruri.

Cand ora a inceput, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au convenit ca era.

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis. I-a intrebat din nou pe studenti daca borcanul era plin iar acestia au fost de acord ca era.

Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat in borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a intrebat din nou pe studenti cum statea treaba iar acestia au raspuns in cor “pliiin”!
Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea pe care le-a turnat in borcan umplandu-l de aceasta data definitiv. Studentii au ras.
Dupa ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: “Acum as dori sa intelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra. Mingiile de tenis reprezinta lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sanatate, prieteni si pasiunile voastre. Daca totul ar fi pierdut in afara de acestea, viata voastra ar fi tot plina. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor marunte. Daca veti incepe cu nisipul, nu veti mai avea unde sa puneti mingile de tenis si pietricelele. La fel si in viata, daca iti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine. Acorda atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, iesi cu sotia in oras la cina, joaca tenis, vei avea suficient timp alta data sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv. Ai, in primul rand grija de mingiile de tenis, ele conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile, restul e doar nisip.”

Unul dintre studenti a ridicat mana interesandu-se ce reprezentau cele doua cani de cafea.  Profesorul a zambit: “Ma bucur ca intrebi asta, ele vor doar sa arate ca, oricat de plina ar parea viata ta, e loc intotdeauna pentru doua cani de cafea, impreuna cu un prieten“. ”

scribd.com

Coffee anyone?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 11 Comments
 1. pinguuina says:

  coffee da. tare as vrea sa iesim la o cafea candvahappy

  frumos articolul. m-a atins putin.

  • addicted says:

   Si eu as fi incantata de s-ar putea. Oricand revii la noi mi te astept la o barfulita, la niste bancuri de tot rasul si o cafea pinguiceasca. happy

 2. vienela says:

  Cat de frumosa este explicatia asta si cat adevar contine!!! Si eu am loc pentru o cafea(macar virtuala) cu tine. tongue

  • addicted says:

   Pai, poate intr-o zi ne vedem la o cafea… nu virtuala!? happy

  • Luis says:

   E da! Asa da, vezi cum se ingrijeste bcisriea de toate? Probabil sunt in pregatire car-kit de spovedanie, set promotional 5+1 parastase si o reducere substantiala la programul Rabla : Vii cu fostul sot sau sotie si primesti o reducere la noua cununie !

 3. rozy says:

  Da.foarte frumos… daca am urma toate sfaturile astea in viata, dar asa… te impresioneaza cand le citesti si pe moment iti dai seama ca asa e dar cand pleci de la calculator sau de oriunde te-ai afla , uiti happy

  • addicted says:

   Eeexact! Din pacate astea sunt lectii invatate pe moment… euforia lor se duce in cateva ore sau cateva zile ( in cele mai bune cazuri ).

 4. Cătălina says:

  Ce draguţă-i povestioara love struck! Ce-mi plac poveştile astea cu tâlc love struck

  • addicted says:

   Si mie la fel.happy

   • Francely says:

    da, asa e. Nu exista nicio bucla! Eu ma uitam si tot saeprm ca locomotiva se va intoarce cu fata si la intors dar din pacate nu avea cum… sadE pacat.. dar ma rog… ce sa faci… probabil au chestii mai “importante” de facut cu gramada de bani stransi din bilete decat sa faca o bucla si sa asfalteze drumul pana la gara…@turisticus: Mersi! Intr-adevar, nu prea am scris in asa fel incat sa reiasa ca a fost grozava calatoria. Nici acum nu stiu cum sa raspund cand lumea ma intreaba daca merita..Eu zic ca e interesant de mers o data, dar ceva care sa te dea pe spate complet, nu e…

 5. Lee says:

  „Considerăm că proiectul triims de Ministerul Justiţiei este un prim pas pentru elaborarea unui act normativ benefic pentru sistem, mai ales că el trebuia iniţiat de Guvern de ce2ţiva ani”, a declarat coordonatorul Comisiei 1, judecătorul Alexandru Şerban, la momentul finalizării propunerilor. „Observaţiile noastre vizează, printre altele, eenlăturarea unor situaţii ilogice”, sublinia Şerban. Detalii, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.