Constientizarea

” Cu cat esti mai inconstient, cu atat esti mai departe de tine insuti. Cu cat esti mai constient cu atat te apropii mai mult de tine. Atunci cand constienta este totala esti in centru. Cand gradul de constienta este mai mic, esti mai aproape de periferie. Te poti deplasa spre periferie atunci te deplasezi spre inconstienta. Cand te uiti la un film, cand stai undeva si asculti muzica si uiti de tine, esti la periferie. Cand citesti Bhagavad Gita sau Biblia sau Coranul si uiti de tine esti la periferie. Indiferent ce faci, daca nu uiti de tine esti aproape de centru.

Oamenii sunt tot atat de neatenti si de nepasatori la tot ce se petrece in jurul lor, ca si in timpul somnului.

Fiecare individ trebuie sa devina un meditator, un observator tacut, pentru a se descoperi pe el insusi. Si descoperirea sa va schimba totul in jurul lui. Si daca noi putem schimba multi oameni prin meditatie, putem crea o lume noua.

Asuma-ti responsabilitatea! Chiar in saracie lucie, suferinta, inchisoare, vei ramane propriul tau stapan!

Daca asimilezi trecutul, te eliberezi de trecut. Il poti folosi, dar el nu te poate folosi.

Osho – Constientizarea

Osho nu este un jucator de fotbal, nici un barbat aratos ce poate fi gasit pe Facebook – Osho este unul dintre cei mai prolifici autori, un nonconformist, unul dintre liderii spirituali cu cei mai numerosi discipoli, unul dintre cei mai bine vanduti si cititi autori din intreaga lume.  Cartile lui sunt foarte interesante, pline de sfaturi de viata, invataturi si intelepciune! Recomand.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. vienela says:

    Imi place prezentarea pe care i-o faci lui Osho. laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.