Rolul “vital” al… imbratisarilor.

  De ce ne mira cat de multe poate face o simpla ( aparent simpla! ) imbratisare? De ce unora li se par banale imbratisarile? De ce sunt atat de reci si reticenti cand stiu ca pot linisti durerea cuiva atat de simplu? O simpla si sincera imbratisare ajuta la umplerea golurilor sufletesti si ofera liniste.

Stiati ca atunci cand imbratisezi pe cineva cu dragoste se secreta hormonul iubirii – oxitocina? Acest hormon te face sa te simti iubita si protejata de cel care iti ofera imbratisarea. Pentru mine, acest “mic” gest de afectiune transmite prin limbajul trupului mai mult decat vorbele pot spune!

Cat de des iti iei partenerul in brate; dar el pe tine? Cat de des oferiti cui simtiti ca are nevoie, o imbratisare?

Azi, pentru ca mi-e draga ( zilnic! ), o imbratisez virtual pe sora mai mare – Vienela. Mi-as fi dorit sa-i pot face mecluta sa zambeasca si cafeaua sa danseze dar cum momentan asta nu se poate, ii ofer o sincera si plina de apreciere, sinceritate si dragalasenie – imbratisare.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 23 Comments
 1. Probiu says:

  Ai mai vorbit despre imbratisari si efectele lor si ti-am spus atunci ca n-am crezut ca pentru o femeie e atat de importanta o imbratisare…

  • addicted says:

   Stiu insa nu doar pentru o femeie este importanta imbratisarea ci si pentru anumiti barbati. Nu conteaza ce varsta ai, uneori cand te incearca ceva nu vrei morala, sfaturi – vorbe, vrei doar o imbratisare linistitoare si o prezenta sincera langa.

 2. Un articol care m-a întristat…

 3. zdwub says:

  E adevaratstraight face de multe ori o simpla si aparent banala imbratisare te face sa te simti mult mai bine

 4. Diana says:

  Imbratisarea e mult mai importanta decat crede multa lume. In plus, stii ca atunci cand cineva are un atac de panica, trebuie luat in brate pentru a evita un infarct? Medical fact. happy

 5. Carmen says:

  Sunt de parere ca o imbratisare isi pierde din farmec atunci cand o oferi oricand, oriunde…
  Unii se pare ca abuzeaza de asta,deasta o spun… altfel nu ar mai fi nevoie…

  • addicted says:

   De asteptat sa nu mai aiba acelasi impact daca e oferit la ordinea zilei si doar asa ca sa fie… Eu zic de imbratisarile sincere si de dragoste, ele pot veni oricand, au acelasi impact – cel putin pentru mine!

 6. vienela says:

  Surioara mica si scumpa, nu stiu cum sa-ti multumesc pentru prietenia pe care mi-ai oferit-o si pentru imbratisarea calda, la care iti raspund cu o alta imbratisare, la fel de calda, venita din inima, pentru inima ta mare.

 7. vienela says:

  Cam tarzie imbratisarea, dar nu am mai avut loc ieri la PC. crying

Leave a Reply

Your email address will not be published.