Iubire la patrat

 Din nou, intrebare de copil, puerila dar serioasa: „Se poate sa iubesti doua femei sau doi barbati in acelasi timp?”

Un anume cineva spunea ca daca ai de ales intre cei doi barbati pe care ii iubesti, sa-l alegi intotdeauna pe al doilea. De ce?  Pare logic, daca pe primul il iubeai cu adevarat nu ajungeai sa alegi si un al doilea!

Se poate?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
  1. Denis spune:

    Pai nu e normal asa laughing

  2. vienela spune:

    Eu iubesc doi barbati si nu vreau sa renunt la niciunul. Vorbesc de sotul si de copilul meu. ;-P

  3. Diana spune:

    Inimile noastre sunt larg deschise să simtă iubire pentru o sumedenie de persoane și într-o sumedenie de formă.
    Vorbind strict de sensul la care știu că te referi, consider că se poate să iubești două femei sau doi bărbați sau un bărbat și o femeie în același timp. Deși probabil acum ceva timp în viață aș fi zis altceva (dar cauza nu e vreo experiență personală).
    Cred însă că acest lucru e un eveniment rar, care se petrece în condiții extraordinare de viață, nu pur și simplu. Și mai cred că e chiar groaznic să fii pus în situația de a alege în acest caz; desigur, în situația în care partenerul moare, iubirea rămâne vie, însă persoana respectivă își reface viața găsind o altă iubire.

    De cele mai multe ori nu e vorba de a iubi două persoane, sunt cazuri în care de fapt cu nici unul nu e iubire (ci doar o îndrăgosteală, mai ales la adolescență), în care iubești pe cineva dar apare și o atracție doar pentru altcineva, în care fosta iubire e doar o rămășiță etc. Nu vorbesc de chestii din acestea, ci de situații excepționale.
    E dificil ca în viață să ai oportunitatea de a cunoaște extrem de bine doi oameni, să trăiești experiențe „edificatoare” pentru formarea unei iubiri adevărate și pe deasupra într-o perioadă de suprapunere în toate astea, să ai parte constant de stimuli în iubire din două părți șamd. Cred că e nevoie și de o personalitate anume, pentru că a ajunge să iubești două persoană e nevoie de o disponibilitate emoțională mare, de un spirit de devotament mare, de o sensibilitate aparte.

    • addicted spune:

      Adevarat, este nevoie de o personalitate anume pentru a fi capabil sa iubesti doua persoane insa eu tot cred ca nu se poate. Adica.. poti iubi dar in feluri diferite, poti confunda ce simti pt.unul/una din ei/ele.

      • Diana spune:

        Și frații ți-i iubești diferit, dar tot e iubire fraternă.
        Faptul că iubirea e diferită nu e un argument pentru incapacitatea de a iubi doi oameni în același timp, pentru că nu poți iubi doi oameni la fel tocmai pentru că sunt diferiți și experiențele trăite alături de ei sunt diferite.
        E însă un argument în a alege între două persoane; dar asta nu ușurează cu nimic situația, pentru că iubirea pentru cealaltă persoană nu dispare brusc prin luarea unei decizii și nici după câteva zile/săptămâni/luni.

        • addicted spune:

          Tot e adevarat insa mereu tinzi sa iubesti pe cineva mai MULT…. Unul ofera ce nu ofera celalalt. Nu stiu, eu tind sa cred ca nu se poate, cine poate, e un caz special! tongue

  4. zdwub spune:

    Daca apare un al 2’lea e clar ca nu e iubire ce simt pentru primul…si deci sincer mi se pare destul de logica explicatia laughing

  5. Diana spune:

    Acel anume cineva e Johnny Depp. Da, de acord cu el. happy Nici eu nu cred ca exista, cum spuneai tu… intotdeauna pe unul il iubesti mai MULT. Desi… sincera sa fiu, nu imi pot imagina cum poti sa te indragostesti de cineva in timp ce iubesti pe altul. Mi se pare imposibil asa ceva, cel putin privind prin prisma sentimentelor mele. Si nici ca as vrea sa aflu vreodata cum e. happy

    • addicted spune:

      Poate pentru ca nu ni s-a intamplat sa IUBIM doua persoane refuzam sa credem ca este posibil, nu stiu… Nu m-am vazut niciodata intr-o astfel de situatie, adica da, mi-au placut doi baieti in acelasi timp dar pe unul clar il placeam mai mult din varii motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *