Puterea inimii sau puterea mintii?

  Se spune ca cele mai bune decizii se iau cu mintea ascultand de inima, adica in proportii egale; cand exista un echilibru. Cam greu insa sa ajungi acolo, nu?

Our heart has a mind of its own

Cand “a vrea” – ce vine din minte, se bate cu “a dori” – ce vine din inima, castiga detasat inima. Ma intreb oare putem totusi imbina “a vrea” cu “a dori”? Ei bine, cineva candva imi spunea ca se poate.  Atunci cand vrem ceva, uneori incepem sa ne si dorim acel lucru. In acel moment, ne intrebam cum ne vom simti dupa ce vom atinge acel obiectiv!? Daca raspunsul este “bine”, atunci vom reusi sa imbinam ceea ce ne dicteaza inima cu ceea ce ne dicteaza mintea.

Eu stiu si CRED ca nimic nu este imposibil atata timp cat exista vointa.Nu exista nici un ideal de neatins, nu exista nici un vis de neindeplinit! Evident ca in drumul nostru vom intalni diverse obstacole sau oameni care sa ne vor spune ca nu putem realiza ce ne dorim. Important este sa stim ca atunci cand inima noastra stie exact ce doreste, nu exista obstacole in calea ei, daca si mintea i se aliaza cu vointa!  Stiu, e usor de zis dar greu de facut… Din fericire, NU este IMPOSIBIL!

Deci, ce va doriti? Sa lasati mintea sa preia pana si fraiele inimii sau sa invatati sa le manuiti pe amandoua in favoarea voastra?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 11 Comments
 1. Ce ne dorim știm, important e cum și dacă reușim să împăcăm mintea cu inima. Cu puțin efort și educație, vom reusi.

  • addicted says:

   Nu toti stiu ce isi doresc si nu toti vor sa fie si rationali, cred ca ceea ce le dicteaza inima e cea mai sigura cale si nu vor sa asculte ce spune mintea.

 2. […] Pavel Spanac Crissego Alyz Ana Lavinia Florin Tomescu Ionut Jifcu Daniel Botea Neydamn Horea Badau Addicted Adina Amironesei Alecs Blog Alexandra Iepuras Ali Drg Andera Andrei Terecoasa Aniela Deby Antiqul […]

 3. […] Pavel Spanac Crissego Alyz Ana Lavinia Florin Tomescu Ionut Jifcu Daniel Botea Neydamn Horea Badau Addicted Adina Amironesei Alecs Blog Alexandra Iepuras Ali Drg Andera Andrei Terecoasa Aniela Deby Antiqul […]

 4. NightOn says:

  Dacă există echilibru în toate, absolut tottul este cu putință. Dacă nu, e cam grav.

 5. Diana says:

  Dincolo de ascultat pe una din două, dincolo de ales folosind amândouă… e și partea în care trebuie să știm situațiile în care e bine să aleagă inima și situațiile în care e bine să aleagă mintea, indiferent de argumentele celeilalte.

  Sunt lucruri imposibile. Lumea asta are limitări; fizice, chimice, situaționale, psihologice, anatomice, etc.
  Oricât de mult aș ști că dorești un om, orice ai face, dacă acea persoană nu te vrea în viața ei, tot e degeaba; oricât de mult ți-ar spune inima și mintea că acelei persoane i-ar fi bine lângă tine, dacă inima și mintea ei spune că nu i-ar fi bine, tot e imposibil.
  Puterea inimii și minții noastre se oprește acolo unde începe puterea inimii și minții altora.

  Într-adevăr, multe lucruri au o probabilitate mai mare de a fi atinse decât crede „populația” comodă; însă a te amăgi că totul e posibil e periculos.

  Rolul inimii și a minții prin intermediul imaginației este de a ne da aripi să visăm chiar și dincolo de limite; dar rolul minții prin intermediul rațiunii este de a delimita limitele (evident, după o serie de tatonări).
  Nu poți ajunge pe locul I, oricât ți-ar dori, dacă nu ai calitățile native necesare; tot primul va fi cineva care le are, care pe lângă muncă și voință are acel ceva care îl ajută să exceleze. Pe toți inima ne-a încântat în copilărie că am putea fi artiști mari… dar mintea ne-a spus „Nu ai voce”, „Nu ai talent” (unora nu prea le-a spus și se fac singuri de râs).

  Obstacole… of… câte există. Și nu că poate nu ar fi de trecut unele. Dar chiar vrem să le trecem.
  Exemplul e un caz extrem, dar pot fi numeroase mai mici sau mai mari. O femeie își dorește să exceleze într-un anumit domeniu; și chiar poate. Dar ajunge să nască un copil cu o boală gravă, care are nevoie toată viața de îngrijire continuă, deci nu va avea timpul și energia de a excela în acel domeniu. Obstacolul nu e imposibil de trecut, ar putea să ducă acel copil la orfelinat sau într-un spital specializat. Dar poate alege să îl transforme într-un obstacol imposibil prin ceea ce îi spune inima.

  Viața nu stă doar în puterea inimii sau a minții. De multe ori avem de făcut alegeri grele, nu avem confortul unei vieți simple, cu alegeri ușoare și obstacole ce pot fi trecut doar cu tenacitate. Inima nu va vrea doar un lucru, va avea mai multe. Mintea va fi de acord cu două poate; dar acelea se pot exclude reciproc. Și atunci oamenii trăiesc durerea lucrurilor posibil de realizat teoretic, dar pe care le e imposibil să le facă.

  • addicted says:

   ” Viața nu stă doar în puterea inimii sau a minții. De multe ori avem de făcut alegeri grele, nu avem confortul unei vieți simple, cu alegeri ușoare și obstacole ce pot fi trecut doar cu tenacitate. ” – stiu astea, sunt constienta de ele dar multi din cei care trag doar spre una din ele nu stau sa o asculte si pe cealalta. Nu au rabdarea de-a da o sansa si ratiunii/inimii si fug dupa prima care le dicteaza si de multe ori gresesc.

 6. […] Lavinia, Florin Tomescu, Ionut Jifcu, Daniel Botea, Neydamn, Horea Badau, Addicted, Adina Amironesei, Alecs Blog, Alexandra Iepuras, Ali Drg, Andera, Andrei Terecoasa, Aniela […]

 7. Cristian says:

  Uneori – din pacate – inima are niste dorinte carora ne este imposibil sa le dam curs. Uneori aceasta tinde sa doreasca dragostea pe care cineva nu ne-o poate oferi sau pe care nu vrea sa ne-o ofere. Atunci, indiferent cat s-ar “imprieteni” mintea cu sufletul, ar fi degeaba. Ai, insa dreptate: Daca ne dorim cu adevarat, putem face (aproape) orice!

  • addicted says:

   Mintea e desteapta, daca intuitia-i este buna poate “citi”acele persoane care nu pot oferi dragoste si dupa care inima tanjeste. Ideea e sa stai sa asculti si de ea chiar de inima bate puternic si se incapataneaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published.