Parintii buni..

” Parintii buni le dau copiilor radacini si aripi. Radacini ca sa stie unde le este casa si aripi ca sa zboare in alte parti unde sa arate celorlalti ce au invatat!”


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 11 Comments
 1. aHUIBAN spune:

  Asa este. Asa fac toti parintii din Romania, vad zilnic asta! Sunt incantat si topit de modalitatea in care parintii isi educa copiii in Romania.

 2. vienela spune:

  Fara suparare. Nu poti jigni oamenii din Romania, pe toti cei care sunt parinti, din cauza ca unii nu reusesc sa isi creasca pruncii asa cum trebuie.
  Pariez ca nu ai copii.

  • addicted spune:

   Ai sa pierzi pariul soro pentru ca are. Nu cred ca a vrut sa generalizeze cum nici eu nu am facut-o. Eu sunt realista, sunt multi parinti ce nu isi merita „statutul”.

   • vienela spune:

    Sa inteleg ca nici el nu este un bun parinte? Sau este plecat din Romania si asta il face sa fie mai cu mot? Cand spui toti, eu la toti ma gandesc. winking

    • addicted spune:

     Sa nu fim rai si radicali, sunt sigura ca nu a vrut sa generalizeze – repet. Fiecare spune dupa ceea ce vede mai mult/des in jurul lui; si eu ,din ceea ce vad, tind sa ii dau dreptate si sa-i inteleg ironia!
     Putini parinti vad in jurul meu care ofera o educatie impecabila copiilor si care le poarta realmente de grija!

    • aHUIBAN spune:

     Te salut! Nu cred ca relatarea parerii personale pe un blog inseamna a jigni. Generalizarea s-a folosit pentru a duce la extrem o ironie, folosind cuvinte acceptate social.

     Legat de copii – am o fetita de 11 ani, una de 3 si una sta sa se nasca.

     Parerea mea despre copiii din Romania este bazata pe 4 ani de facultate de psihologie cu stagii de practica bi-lunare in domeniul copiilor/protectiei copiilor, 3 ani ca angajat – psiholog – la Directia pentru protectia copiilor – serviciul de evaluare complexa a copiilor cu dizabilitati, 2 ani de masterat in domeniul psihologiei clinice + practica privata cu copii si parinti, cupluri etc.

     Multi parintii de la noi pot face mult mai multe pentru copiii lor si aprox. 90% din aceste demersuri educative nu tin neaparat de partea financiara. Copilul nu este un adult in miniatura ci trebuie inteles invatandu-i stadiul de dezvoltare pe etape de varsta.

     Daca in Germania sau US un copil strica/sparge ceva intr-un supermarket sau bruscheaza un adult jucandu-se – parintele si copilul isi cer scuze de regula si sunt dispusi sa plateasca daunele. In Romania, o aceeasi intamplare se finalizeaza cu copilul batut si certat de parinte si tras de mana sau de par din dreptul locului unde s-a produs incidentul neconsiderandu-se vinovati de nimic.

     In ceea ce priveste modalitatea in care ma raportez la mine ca si parinte, nu ma consider cel mai bun pentru ca de cate ori citesc ceva nou constat ca exista ceva mai bun de oferit in ceea ce priveste educatia. Nu e de ajuns sa le umpli stomacelul copiilor cu mancare si sa te consideri satisfacut ca si parinte.

     Cam atat! Mergi la referendum? laughing

     • addicted spune:

      Cred ca acum surioara a priceput. Eu ti-am inteles intru totul ironia si-am si „aprobat-o” din simplul fapt ca vad cate si cum se intampla in jurul nostru.

      • vienela spune:

       Am inteles de cand surioara ti-a luat apararea. M-am simtit prost citind ca „toti” parintii fac asa. Nici eu nu sunt mama perfecta, nu am avut mereu bani sa ii fac toate mofturile(nici cand aveam nu exageram), dar m-am straduit sa fiu cat mai buna, sa il educ, sa il invat sa invete, i-am oferit o copilarie frumoasa, plina de iubire.
       Sa iti traiasca fetitele!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *