Vino sa iti arat… Orasul Husi – Panorame

 „Orasul dintre vii” – orasul meu natal, numit astfel datorita bogatei culturi a vitei de vie. Vienela doreste sa-i fiu ghid si sa-i prezint 10 locuri pe care i le-as recomanda de si-ar dori sa viziteze orasul. Cu siguranta nu voi gasi 10 locuri cu 10 poze dar va voi spune lucruri pe care putini dintre voi le stiati!

Panorama orasului Husi

Te salut oraş grădină/ Cu contururi iluzorii/ Străjuit de patru dealuri/ Incărcate cu podgorii. ” – astfel caracteriza George Cosbuc micul dar frumosul meu Husi care de-alungul anilor a incantat cu frumusetea lui aparte pe toti cei ce i-au trecut pragul, chiar si pe Domnitorul Stefan cel Mare care, impresionat de pitorescul micii asezari, si-a facut aici resedinta domneasca. Nu stiu cati dintre voi stiu si faptul ca in acest „umil” oras s-au nascut figuri importante ca: Dimitrie Cantemir, Alexandru Ioan Cuza – conform anumitor carturari, Alexandru Giugaru, Ioan Alexandru Anghelus, Mihai Ralea, Gheorghe Teleman s.a.

V-as sfatui sa vizitati Muzeul de Istorie insa cred ca v-ar speria la cum arata… Mi-e mare ciuda ca organele abilitate nu se ocupa de putinele comori ale orasului:

Muzeul insusi este o piesa de muzeu…

Casa Murgulescu. Presupusa casa unde s-ar fi nascut Alexandru Ioan Cuza:

Manastirea Schimbarea la fata,  un loc ce te invaluie intr-o liniste sufleteasca:

 Episcopia Husilor:

Clopotnita Episcopiei Husilor

De-ar fi o cinste sa va fac v-as duce la „Podgoriile husilor” si v-as servi cu cel mai bun vin din partea moldovei:

Cel mai mult cred ca-mi place iarna in Husi, cand orasul e gatit de sarbatoare parca prinde viata.

sursa poze : Facebook

Cam atat despre orasul meu natal de care in mod uimitor mereu mi-e dor. Cine doreste sa-mi fie ghid in al lui/ei oras? Poate Catalin , Ionut, pingu , Roscatica , De Weekend , Ana,  Just words , Rozy, Aniela ? Si cei care nu au blog ne pot arata intr-un comentariu cateva poze cu orasul natal.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 15 Comments
 1. Roscata spune:

  pai, in Bacau nici nu mai stiu ce mai e si cum s’au schimbat lucrurile de cand am plecat eu… cam 5 ani confused … la cum demoleaza astia cladirile prin tara laughing

 2. zdwub spune:

  Hmm cum am spus si pe blog la Vienela…nu cred ca o sa gasesc 10 locuri interesante in micutul meu orasel laughing dar chiar acum ma pun pe treaba si cautat, nu o mai aman hee hee Si mersi ca te’ai gandit si la mine blushing

  • addicted spune:

   Si orasul meu e micut dar mi-e drag de el si uite ca sunt chestii de care putini stiu… Orasele mici nu sunt nici ele lipsite de valoare. happy Astept cu drag sa ne faci un tur al micului tau oras!

 3. vienela spune:

  Am fost la Husi acum vreo 23 de ani, la un prieten care facea armata acolo, la pompieri. Desi micut, orasul mi s-a parut foarte frumos.
  Frumoasa este si descrierea lui Cosbuc.

 4. Cătălina spune:

  De ce oare aveam eu impresia greşită că eşti din Suceava (oraş) ? thinking

 5. Kraig Milbert spune:

  Would you be interested in exchanging links?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *