” O prietena de nadejde “

Cand munca, efortul si ajutorul iti sunt apreciate te simti exceptional. Cand primesti multumiri si la randul o mana de ajutor la nevoie te simti mai bine, mai curajor, mai puternic! Cand altii te descriu si afli ca nu esti privit asa rau precum credeai…. capeti incredere in tine.

Diana, una din cititoarele blogului si una din persoanele cu care conversez destul de des prin e-mail, mi-a scris cateva surprinzatoare randuri:

” Alina, Alina… cum e Alina? Asa cum ea nu se crede/vede. Alina se intelege cu foarte mare usurinta cu fiecare persoana cu care intra in contact. Este extrem de entuziasta si plina de viata, toata lumea isi doreste sa fie in preajma ei. Cu mine, cu prietenii apropiati este calda, iubitoare si sare in ajutor oricand. Incearca sa o apelezi la 3 dimineata, va fi acolo sa te ajute. Te va ajuta cu pachete, va merge pentru tine unde ai nevoie etc. etc. etc.

Este o prietena de nadejde care tine cu adevarat la persoanele dragi, care incearca sa iti dea cele mai bune sfaturi, nu iti impune nimic ci doar te sfatuieste, si este alaturi trup si suflet in momentele mai grele din viata.

Pare fragila, copilaroasa si naiva dar este foarte puternica pe interior. Ea poate suporta toate problemele pe care viata i le scoate in cale, poate trece peste orice suferinta cu zambetul pe buze. Asta e de invidiat! Asa e ea, asa o vedem cu totii doar ca nu stie. ”

Asa sa fiu?

Nu i-am vandut gogosi ( ingrasa oricum iar ea e ca si mine la regim ), nu i-am cumparat nimic pentru a spune ce-a spus. Din senin, in urma unei conversatii, a vrut cumva sa imi “deschida” ochii.

Sunt plina de defecte, sunt vulcanita, critic mult, sunt suparacioasa si razbunatoare – daca ma calci pe coada sau pe cineva drag mie; inca nu ma vad asa cum ma vad ceilalti….


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 9 Comments
  • addicted says:

   Ce sa zici si tu acum? laughing

  • addicted says:

   A disparut comentariul taustraight face dar te capacesc ca esti prea sensibil. Glumesc si eu!!!

   • Nu-s sensibil deloc. Ba chiar sunt nesimţit. Însă problema-i alta. Oricât de dobitoc aş fi, fără nici o falsă modestie, am tupeul să spun că citesc bine oamenii. Şi atunci când dau peste o persoană de o bunătate rară, a cărei căldură sufletească dogoresste chiar şi prin interenet, devine frustrant momentul în care mă chinui să-i găsesc defectele şi tot nu dau de ele. Şi cu toate că-s sigur că ai destule defecte, că doar n-oi fi perfectă, mă simt totuşi bine în pielea mea, pentru că măcar am avut bafta să te cunosc şi să mă lăfăi în bunătatea şi candoarea ta, pe care le împărţi peste tot în jurul tău, de parcă ar fi bomboane pe care le dăruieşti copiilor.
    Şi totuşi n-am fost în stare să spun mai mult de ‘are dreptate’, pentru că descrierea mi s-a părut foarte bună, şi m-am gândit că dacă te laud şi eu pe cât meriţi, probabil că ţi se urcă la cap…cu toate că ai avea de ce.
    Eşti o cană de cafea la 6 dimineaţa, eşti trenul prins în ultima secundă, eşti zâmbetul unui copil care a primit cadou de ziua lui jucăria preferată, eşti ploaia într-o zi toridă de Iulie. Să-ţi dea Dumnezeu sănătate!

    • addicted says:

     Am intrat tremurand in casa si instant m-am incalzit. Iti multumesd fratioare pentru cuvintele frumoase, i trust you! Si stii ce cred si eu.
     big hug cu draga inima si... si drag!!

 1. ioly says:

  Numai tu nu te vezi asa are dreptate Diana. Ai defecte ca noi toti dar calitatile la tine le acopera

 2. vienela says:

  Are dreptate Diana, pari fragila, dar esti de fapt puternica, esti prietenoasa si sari in ajutorul celorlalti… Sunt mandra ca am asa o surioara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.