Oamenii vor sa fie intelesi dar nu sa inteleaga

 Daca este un lucru pe care eu il urasc cel mai mult cand vine vorba de comportamentul celor din jur este subestimarea. Ar mai fi ignoranta si egoismul care par a fi in trend acum dar sunt discutii separate. Whatever…

Da, oamenii vor sa fie intelesi dar nu sa inteleaga. La ce ma refer la exact? La faptul ca este simplu sa ceri sa-ti fie intelese natural si firesc anumite trairi, pase, faze, spuneti-le cum vrei, dar e greu ,cand ti se cere acelasi lucru,  sa il intelegi la fel de natural si firesc. Ne este mai usor sa avem pretentia de a fi intelesi dar nu obligatia de a intelege.

Atentie! Doar pentru ca discut anumite lucruri si rezonez cu trairile altor persoane, nu inseamna ca ACTUAL eu le simt sau ca ma afecteaza. Majoritatea sunt lucruri trecute, traite de mult dar expuse cu „lag”, in urma a ce mai observ. Si da, eu scriu si pentru mine, ca sa nu uit! happy

Revenind.

Ce nu am inteles eu niciodata dar totusi am incetat sa-mi bat capul, a fost capacitatea celor mai apropiati oameni (aparent) de a te… ignora. Eu nu o am, God damn it!!!

Cine ma cunoaste stie ca-s cel mai rabdator si intelegator om. Stiu sa-ti las spatiu, oricat vrei, ATATA timp cat nu ma tratezi ca pe oricine de pe strada. Am pretentii, ce sa zic? Da, pretentia de a-mi spune ca you are not ok and you need space, nu ma astept la discursuri si povesti, cand nu simti ca le spui. Nu-s absurda, am trecut si eu prin multe si stiu ce inseamna ca n-ai starea de a spune nimic nimanui. Insa, NICIODATA, da, fara exagerare, niciodata, nu am lasat saptamani intregi oamenii dragi in plop cu vorbele-n gura sau in tastatura, desi poate am simtit sa o fac si sa stau vesnic in carapacea mea. Totusi, nu am facut-o. Nu m-a cautat nimeni mai mult de doua zile pentru ca stiu cum e sentimentul de grija, ala care vine cu afectiunea, stii? Afectiune pe care toti o vrem, o cautam, ne plangem ca nu exista si totusi… o oprim.

Oricat ai cunoaste un om si stii ca e genul lui de a disparea, nu te face sa iti faci griji mai putine. Cum nici faptul ca INTELEGI nu te face sa te simti mai putin… prost.

Practic, eu ca om, ce cer este bun simt, sa-mi spui scurt ” Nu am stare, revin in 10 ani” or whatever, nu sa-mi ignori mesajele si sa ma… barezi zile si saptamani intregi. Practic, imi barezi grijile fata de tine iar in ziua de azi… sunt putini oameni ce-si mai fac griji. Pe majoritatea doar ii rod curiozitatea. Si practic, repetandu-se fazele, ma barezi pe mine and soooooooooo long my friend.

Este firesc sa rumegi lucrurile prin care treci si sa te gandesti doar la tine dar este egoism sa-i lasi in plop pe TOTI x timp, iar egoismul, consider eu, il practici cu cine merita, nu-i bagi pe toti in aceeasi oala! Prin faptul ca faci selectii de oameni dai dovada de maturitate si caring. Nu este coresc sa te comporti cu toti la fel pentru ca nu-s toti cu tine la fel!

Ce-mi mai „place” esti atitudinea aia misto rau a unora. Daca ii cauti la 2, 3 zile si vrei sa stii de ei, din grija, evident, considera ca ii sufoci, ca nu ii intelegi, ca vor sa stea in carapacea lor fara explicatii, etc. Iar daca mergi la extrema cealalta pentru ca le cunosti caracterul si ii lasi in legea lor, in mersul lor si nu-i intrebi nimic, astepand ca ei sa vina sa-ti spuna, considera ca ” NU ITI PASA „,ca nu te intereseaza si se plang de… singuratate.

Spuneti-mi mie, care-i calea cea… dreapta!? laughing

Anyhow, cu mine s-a mers mult pe ” Lasa, Alina intelege ” si-am fost luata for granted. Recunosc! Prostia a fost a mea dar sa stiti ca si prostia se vindeca, asa ca-s vindecata. Nu mai bat la usi inchise, nu mai insit si-mi dau interesul in egala masura cu restul. Indiferent de cine este vorba! De la familie la prieteni. Suna radical dar credeti-ma, am INTELES prea muuuuuuuuuuuuulte la „viata mea” si s-au agatat ca ferigile de psihicul meu.

Asa ca, ii las pe toti ii ceea ce traiesc, imi arat mereu interesul si grija dar nu mai insist iar daca sunt barata repetitiv, oh well… It is what it is!

Imi permit, din nou, sa dau un sfat. Lumea este plina de persoane si se goleste de OAMENI. Aveti grija de oamenii din jurul vostru, de cei care va poarta de grija si ganditi-va ca nu doar voi treceti prin „rahatul vietii”, le au si ei pe ale lor. Intrebati-i de sanatate si nu asteptati ca doar voi sa fiti intelesi!

P.S : Nu raspund de reactii si nici de cine/cum se simte cu musca pe caciula.

I get YOU! happy


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Natalia spune:

    esti prea buna happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *