atasamentul fata de oamenii nepotriviti

Atasamentul fata de oamenii nepotriviti

 Dupa ce m-am nascut cred ca cei de la maternitate m-au dat cu ceva praf sau lipici. D-ala care te face sa te atasezi foarte repede de oameni si sa stai lipit de ei, fie ca-s potriviti pentru tine fie ca nu.

Atasamentul fata de oamenii nepotriviti ma caracterizeaza, din pacate sau din fericire. De ce mentionez si de fericire? Pentru ca inveti multe din relatiile toxice si foarte greu de inteles. Totusi, am invatat ca sunteti foarte diferiti si, mai ales, ca nu poti intelege 100% ce nu te caracterizeaza si ce nu traiesti. Poti doar sa incerci sa tolerezi! Dupa comunicare, toleranta este caramida unei relatii, de orice natura.

Viata e un flux continuu, nimic nu ramane la fel, NOI nu ramanem la fel, ce ramane la fel si dainuie este dorinta noastra… de a ramane totul la fel. Which is not wrong but brings us expectations that affect us.

Iubeste, respecta dar nu te atasa!

That`s what mom always told me. Asa e ea, acorda tot respectul celor din jur si-i iubeste dar nu este atasata. Cum sa iubesti fara sa fii atasat? O intrebam. Atasamentul inseamna a te agata de o persoana si nu doresti ca acesta ,si acest lucru, sa se schimbe vreodata. Acest lucru inseamna a dori imposibilul! Mi-a raspuns.

Are sens? Are tot sensul din lume. Atasamentul nu inseamna neaparat IUBIRE. Este chiar si o epigrama descoperita (si inteleasa) cu foarte mult din in urma care spune:

Ataşamentul de un om
Nu-i şi iubire implicit.
Lichenul e lipit de pom
Şi totuşi este parazit!

Deci, asa cum atasament nu inseamna iubire nici lipsa atasamentului nu este indiferenta, ci prudenta, caci atasamentul este un mare fabricant al iluziilor iar iubirea are si ea o limita, se numeste ” Respectul de sine “. Cand acesta nu mai exista… oh well, stiti si voi.

Nu trebuie sa fiti de acord cu ceea ce spun, nici nu am scris toate astea cu acest “scop “. Stiu ca pentru multi are logica iar faptul ca decideti sa nu va atasati de cineva nu-i gresit! Faceti ceea ce va reprezinta si ce simtiti, cu prudenta si respect fata de voi.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
  1. Catalina says:

    Numai tu poti sa spui atat de simplu si frumos si pe inteles toate astea. asa e , toleranta si detasare

  2. C. says:

    numai tu poti spune asa totul pe intelesul fiecaruia laughing si asa e iubesti dar esti detasat, se poate

  3. Natalia says:

    Punct ochit punct lovit, daca este sa vorbim de iubire sa vorbim despre iubirea de sine, la fel si respectul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.