Viața este făcută din împliniri și dezamăgiri. TRĂIȚI-LE REAL!

 Da, viața ESTE făcută din momente pline de extaz, mulțumiri, împliniri și dar și evenimente neplăcute și dezamăgiri. Că ne place să punem accentul doar pe cele vii și fericite, este partea a doua.

Am fost de multe ori confundată cu o persoană pesimistă doar pentru ca unele lucruri le-am manageriat cum am simțit în acele momente – realist, trist, etc. . De regulă am fost astfel privită de persoane care nu au apucat să mă cunoască atât de bine, ci doar bucăți din viața mea, bucăți pe care eu am ales să le arăt, de aceea nu arunc nici o vină.

Sunt puține momente când îmi exagerez trăirile și merg într-o extremă greșită, dar de cele mai multe ori am digerat totul REALIST. Și așa mă consider, un om realist, nici optimist, nici pesimist. Îmi iau trăirile cum sunt și Dooooamne, le trăiesc intens!!!

Dacă din punct de vedere psihologic am învățat palpabil ceva, a fost faptul că este de 100 de ori mai bine să trăiești PUR ce ți se întamplă ACUM, decât să îți forțezi creierul să își mențină o atitudine considerată oricum greșită de el. Fie vorba de lucruri plăcute sau urâte! Nu este ideal să distorsionam realitatea căci TOTUL are repercursiuni! Poate nu simți și resimți imediat, dar impactul este inevitabil pe viitor.

Din punct de vedere psihologic, dovedit pe toate părțile, cum doriți să o formulați, nu înseamnă că esti pesimist dacă privești o situație fix așa cum este! Să te redresezi în gândire, ulterior, să cauți soluții, după ce ai digerat sentimentul de „prăpastie”, este o altă discuție. De asemenea, nici că esti maxim de optimist dacă o situație reală, tristă, o iei altfel decât este în acel moment. Chiar și acel zâmbet care denotă chipurile „putere” este greșit căci în realitate este… ireal și mincinos pentru creier. Nu îți spune nimeni să fii radical în situații, ci să nu fii… exagerat. Da este clar vorba de mindset dar să fie de unul real simțit!

Anyhow, nu sunt în măsură să dau sfaturi, fiecare trăiește și ARATĂ totul fix cum își dorește! Tot ce îmi doresc eu este sa fiți mai empatici și să nu mai trageți concluzii greșite.

Viața, aia reală, este făcută dintr-un cumult de întâmplări și trăiri firești. Bune și rele, plăcute și neplăcute! Nu mai judecați felul cum fiecare decide să le trăiască.

Being realist is a passion of mine so I live in the world of reality!


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *