Cum scapati de petele de pe haine?

Cum scapati de petele de pe haine? aparent simplu, spalati-le.

Indiferent ca ne-am nascut in Romania, Italia, SUA s.a oamenii isi doresc sa aiba haine curate si se confrunta zilnic cu diferite pete mai mult sau mai usor de scos. Pentru aceasta folosesc diverse moduri de curatare care tin atat de nivelul economic, de aparatura disponibila in tara lor, cat si de traditie.

De exemplu, petele de:

Sange:

Se curata cu amoniac. In cazul in care haina este foarte putin colorata, se pune si apa oxigenata. Daca pata s-a uscat,se pune detergent lichid inainte de spalate si se lasa cateva minute sa isi faca efectul, dupa care se foloseste o solutie cu enzime.

Sfecla:

Pot fi eliminate cu ajutorul detergentului si cu apa rece.

Fond de ten:

Fondul de ten poate fi indepartat de pe haine cu ajutorul masinii de spalat, dar apa trebuie sa fie la o temperatura ridicata.

Oja:

Petele lasate de oja de unghii se indeparteaza putin mai greu, dar cel mai bine e sa aplici imediat acetona dupa care sa pui haina la spalat.

Ceara de lumanari:

Puneti o punga de gheata si apoi eliminati ceara. Daca a mai ramas ceva, luati un servetel si incalziti putin fierul de calcat si luati toata urma de ceara care a mai ramas.

Ceai sau cafea:

” Clăteşte zona pătată cu apă fierbinte. Dacă acţionezi suficient de rapid, pata de ceai ori cafea va dispărea făra să fie nevoie să apelezi şi la alte soluţii, indiferent de ţesătură. Dacă pata în cauza este ceva mai veche, începe prin a o înmuia în detergent lichid de vase, după care spală haina aşa cum o faci în mod normal. În situaţia în care pata s-a fixat pe ţesătură, ai putea încerca să o scoţi folosind borax. Amestecă două linguri de borax într-un vas cu 250 ml de apă şi toarnă soluţia peste pată. Las-o să acţioneze 10 minute, după care clăteşte şi pune ţesătura la spălat. ” sursa: libertatea

Pete de mustar

” Muştarul îţi poate da, la rândul lui, de furcă în situaţia în care nu intervii rapid asupra suprafeţei afectate. Îndepărtează în cel mai scurt timp surplusul de muştar, evitand, pe cât posibil, ca acesta să pătrundă adânc în ţespătură (ţine cont de faptul ca muştarul acţionează ca o vopsea asupra materialului textil, deci poate lasa o pată foarte greu de scos).

Odată îndepărtat surplusul de muştar, tratează suprafaţa afectată cu o soluţie de curăţare tip Vanish, apoi las-o la înmuiat în apa rece şi înălbitor. ” – libertatea

Mie va rog sa imi spuneti cum reusiti sa scoateti guma… chiar si din par!?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. george spune:

    cu foarfeca scoti orice pata big grin

  2. Ioly spune:

    Nu stiam,merci. happy

  3. Yamasha spune:

    Nu spal eu…asa ca nu trebuie sa stiu prea multe d-astea big grin

  4. vienela spune:

    Din par guma se scoate cu foarfeca. De pe haine, cu o alta guma, bine mestecata in gura inainte. O va atrage ca un magnet. Daca este veche, cu lama cutitului. winking

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *