Leac pentru descurajare

via mail ;

Martin Luther a trecut printr-o perioadă în care era descurajat şi supărat pe sine, pe lume, pe biserică. Starea lui i-a afectat pe toţi cei dragi. Încercările soţiei de a-l încuraja prin vorbe şi fapte menite să-l înveselească şi să-i reaprindă speranţa s-au dovedit a fi în zadar. După ce a epuizat toate modalităţile posibile de a-i readuce bucuria, ea s-a înfăţişat într-o zi în faţa lui în doliu, profund îndurerată.

– Cine a murit? a întrebat Luther.
– Oh, tu nu ştii Martin? Dumnezeu din ceruri este mort.
– Cum poţi spune asemenea lucruri fără sens, Kathe? Cum poate să moară Dumnezeu? De ce, El e nemuritor, şi va trăi mereu.
– Crezi că e adevărat? îl întreabă ea cu neîncredere în glas.
– Cum te poţi îndoi? La fel de sigur cum e că există un Dumnezeu, este şi faptul că El nu poate muri niciodată.
– Şi totuşi, adaugă ea sfios, pe un ton ce-l făcu pe el să o privească, cu toate că nu te îndoieşti de existenţa lui Dumnezeu, ai ajuns descurajat şi fără de speranţă ca şi cum El nu ar exista. Mie mi se pare că te porţi ca şi cum Dumnezeu ar fi mort.

Auzind toate acestea, Martin Luther a conştietizat greşeala pe care o făcuse atunci când s-a lăsat pradă deznădejdii.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Ms Pink says:

    Ar trebui sa invatam lectii de genul asta mai des. Avem tendinta in ultima vreme sa ne lasam prada lucrurilor rele din viata noastra. Si cu riscul de a ma repeta, spun inca o data ca pentru a trece mai usor prin perioadele urate din viata noastra trebuie sa ne amintim permanent de lucrurile bune.

  2. Ioly says:

    Subscriu Irina. Ar trebui….

Leave a Reply

Your email address will not be published.