24 ianuarie – Mica Unire

 

Multi dintre noi habar nu au „care-i smenu`” cu data de 24 ianuarie. Multi dintre noi habar nu avem ce se sarbatoreste de 1 Decembrie tocmai de aceea am sa fac o scurta lectie de istorie in dimineata asta.

24 ianuarie = Mica unire. Este data la care s-a infaptuit Unirea Principatelor Romane in anul 1859 ( nu am cum sa uit asta la cat ne-a batut la cap profu`de istorie cu datele importante ) .

Unirea Principatelor Romane, numita Mica Unire , ( Marea Unire fiind pe 1 Decembrie ) reprezinta unificarea vechilor principate – Moldova si Tara Romaneasca – intr-un principat unit.

Sunt multi cei care se lasa miscati de astfel de zile, ce retraiesc cu ajutorul „secventelor ” din istorie , a povestirilor stramosilor aceasta zi. Au fost facuti pasi importanti in 24 ianuarie 1859, pasi pentru tot ceea ce inseamna astazi Romania!

 „Fii mândru că eşti român.Afirmă-te întotdeauna ca atare.Suntem un popor nobil şi vechi. Civilizaţia are rădăcini adânci în pământul ţării noastre.” – Ion Ratiu

Esti mandru ca esti roman?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 7 Comments
  1. Minnie spune:

    Sper ca ai mai deschis niste minti in dimineata asta! laughing
    „Hai sa dam mana cu mana…..”

  2. ioly spune:

    Ce e aia istorie ar intreba multi happy

  3. Mărgeluţa spune:

    Cum sa uit asa o zi importanta? La cate hore ale unirii am jucat in curtea scolii in aceasta zi, de-a lungul anilor, n-as avea cum! laughing)))

    • addicted spune:

      laughing Daaa ai dreptate! Eu-mi aduc aminte si de portiile de fasole cu carnati de pe 24 si 1 decembrie. tongue
      Noi pe aici aproape avem o scoala generala si am auzit clopotelul, il aud la fiecare pauza, dar Hora Unirii deloc..

  4. […] ar trebui sa stie ca azi chiar au un motiv sa petreaca. Ziua de 24 Ianuarie este supranumita Mica Unire si ramane în istorie ca data la care s-a anfaptuit Unirea Principatelor Române, la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *