Fericiti cei egoisti!

Egoistii sunt mai fericiti decat altruistii!

Aceasta este concluzia unui studiu al unor cercetatori americani, publicat intr-o revista de psihologie. Cu alte cuvinte “fericiti cei egoisti” si “nefericiti cei milostivi” ca sa facem referire la Fericirile din Noul Testament.

Dar nu orice egoist este fericit, ci acela care este lipsit de sentimentul de vina că este egoist. Pentru ca daca ar avea acest sentiment nu poate fi fericit devreme ce este apasat de ideea de culpa.

Dar cum se poate sa fii egoist si sa nu simti ca esti aşa? Asta doar daca iti suspenzi constiinta. Cand iti urmaresti doar propriul interes, este imposibil sa nu-ti spuna constiinta ca nu eşti singur pe lume si ca alaturi de tine sunt oameni, pe care atingerea scopului tau egoist s-ar putea sa-i afecteze.

Poate sa nu-ti pese, dar un sentiment ca nu ai actionat corect tot apare. Si asta pentru că omul are constiinta care lucreaza dincolo de ce vrea sau nu vrea el.

Ca sa suspenzi acest organ spiritual numit constiinta, omul trebuie sa devina un mic monstru si iata ca am ajuns la o concluzie neasteptata a studiului de care am amintit: anume ca egoistul fara sentiment de vina este un monstru fericit!

Corect?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Nu vreau sa imi imaginez cum e sa nu ai constiinta. Iti spun sincer: cand mai am momente de egoism ma mustra cumplit cunostinta seara, inainte de culcare si nu ma simt bine pana cand nu recunosc ce am facut sau pana cand nu remediez situatia. E o greutate sufleteasca pe care nu am cum s-o descriu in cuvinte.

    • addicted says:

      Da draga mea dar uite ca nu toti sunt ca tine sau ca mine! Pe multi ii mustra faptul ca nu au fost indeajuns de rai sau egoisti. Sunt multi cei care pot trait fara sa simta remuscari, cunosc din pacate astfel de persoane iar mie mi se pare… ireal!

  2. Off conștința asta. Dar în ultimul timp am întâlnit atât de mulți oameni interesați doar de binele lor, încât nimic nu mă mai surprinde.
    Fiecare alege cum vrea să devină în viață, și ce fel de viață vrea să aibă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.