Cele mai neobrazate animale de casa

 Inainte de a-ti lua un animal de companie trebuie sa te gandesti bine! Un animal de casa este o responsabilitate foarte mare, trebuie ingrijit, hranit corespunzator si trebuie sa ii acorzi atentie pentru ca nu il iei ca obiect atrizanal. Si noi ne gandim sa ne luam un catelus, insa ne gandim la asta de mult si ne-am interesat de cheltuielile lunare si de comportamentul rasei ce ne-o dorim s.a . Cand faceam asta am aflat de la un medic veterinar si care sunt cele mai…. neobrazate animale de casa. Iata un top 10:

Pe locul 10  adica ,considerat un animal aproape cuminte, pare sa fie boxerul. De ce ? “Un caine obosit e un caine cuminte”, explica antrenorii canini.

Cainii din rasa ce ne place noua – beagle, sunt pe locul 9 si au nevoie de case adaptate nevoilor lor, case in care s-au luat masuri asemanatoare celor necesare cresterii unui copil!? Ni s-a spus ca trebuie sa tinem pastilele sub cheie si ciocolata sa nu o lasam la indeamana pentru ca DA, le place ciocolata!

Shih tzu, aflati pe locul 8 in topul neobrazatilor, ar putea da mari batai de cap desi par micuti si inocenti. De ce? Pentru ca sunt extrem de curiosi din fire si-si baga nasul PESTE TOT.

Pittbull-terierul american, aflat pe locul 7,rontaie TOT ce atinge cu botul, deci grija mare, faceti-va o casa din otel.

Ciobanescul german, pe locul 6 in clasament. Daca energia ( exagerata!) nu este este canalizata unde trebuie, aceasta rasa pot ajunge sa aiba probleme, adesea ingerand substante toxice, dupa cum arata statisticile.

Rasa ce o gasesti adesea prin cele mai stramte locuri ale casei este Yorkshire terrier, aflati pe locul 5.

Golden retrieverii au la fel ca si terierul american pasiunea de a rontai tot ce prind. Trebuie sa aiba indeajuns de multe jucarii pe care sa le rontaie.

Chihuahua, este o rasa ce seamana cu niste aspiratoare si sunt de notorietate pentru lucrurile pe care le inghit, preferatele lor fiind pastilele de aceea se afla pe locul 3;

Pe locul 2 se afla mai multe specii de pisici domestice cu parul scurt. Principalul pericol in cazul acestora il reprezinta plantele din ghiveci, pe care le vor gusta ori de cate ori au ocazia. Pe langa faptul ca pot fi toxice, multi proprietari pulverizeaza tot felul de substante peste ele, care pot face rau micilor feline.

Locul 1, ca la oscar : campionul absolut cand vine vorba de a intra in belea este Labrador retrieverul. Se spune ca un astfel de caine va incerca sa rontaie orice, indiferent de ce este vorba!

Eu zic acum ca depinde si de felul in care este crescut si dresat un animal de casa! Voi sunteti ( si/sau aveti ) iubitori de…. ?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 9 Comments
 1. vienela says:

  Mie imi plac toate animalele, dar preferatii mei nu se afla pe lista. Iti pot spune ca am avut un malamut de Alaska. Nu suporta sa il las singur in casa. Rodea tot ce prindea, incepand cu gentile mele, pantofii mei… laughing

 2. addicted says:

  Da, unii dintre ei sunt. happy

 3. Intotdeauna mi-am dorit un beagle. Inseamna ca trebuie sa incep sa ma pregatesc pentru nazurile lui, nu? Adevarul este ca sunt simpatici foc si cu greu te poti supara pe ei.

  • addicted says:

   Hehe, batem palma ca si noi ne-am dorit mereu un beagle si speram ca din martie sa ne tina unul companie. Sunt ceva mai cumintei decat restul insa nu trebuie sa lasi mancarea si ciocolata la vedere tongue

 4. Un Yorkshire terrier mi-ar place, dar motanul meu se opune laughing

 5. Anonymous says:

  beagle vreau si eu. big grin

 6. Mary says:

  Eu le vreau pe toate rolling on the floor)

Leave a Reply

Your email address will not be published.