Sfaturi de prim ajutor – Atacul de cord

Nu de putine ori mi s-a intamplat sa imi pierd cunostinta din cauza durerilor de inima sau ma rog a durerilor intercostale pentru ca inima practic nu doare. Din fericire niciodata nu am fost singura dar panica tot exista si oricat de mult incerci sa te controlezi te simti complesit de durere, de panica si iti pierzi cunostinta. Nu doresc nimanui sa experimenteze ceea ce eu ,din pacate, de multe ori am experimentat! Din fericire, de cateva luni bune nu mai am probleme, m-am tratat si am invatat si sa ma controlez insa tot mi-e teama…

Pentru cei ca mine care se tem ca intr-o zi vor fi singuri m-am gandit sa postez cateva sfaturi de prim ajutor si anume cum sa supravietuiesti unui atac de cord cand esti singur.

” Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzător și care începe să simtă o stare de leșin, are doar, aproximativ 10 secunde înainte de a-si pierde cunoștința.

Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi în mod repetat și foarte energic. O respiratie adanca ar trebui să fie luata înainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca și prelungită, așa cum e atunci când se produce sputa din adâncul pieptului.

O respirație și o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde, fără oprire pana soseste ajutorul sau până când inima se simte ca bate în mod normal din nou.

Respirațiile adânci, aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima și păstreaza sângele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal. În acest fel, Victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.

Spuneti la cât mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viața!

Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel puțin o viață. ”

Decat sa dam share unor bancuri, unori povesti stupide cu vedete si multe altele mai bine ajutam raspandim aceaste informatii, care pot salva viata unei persoane!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Mihai spune:

    Util si ma mir ca nimeni nu a comentat. happy Imi pare rau sa vad ca si tu la varsta ta si astfel de probleme,te intristeaza sa vezi asta.

  2. Loryloo spune:

    Multumesc pentru sfaturi. Chiar nu stiam astfel de lucruri! kiss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *