Cum se sarbatoreste Sfantul Valentin in diferite colturile ale lumii

 Nu am sa inteleg niciodata de ce de Sfantul Valentin brusc arde iubirea in fiecare din noi!? Nici nu am sa ma obosesc sa inteleg si nici sa sarbatoresc. Iubirea o sarbatoresti chiar si in zilele cand iubitul/iubita iti face peri albi si cand simti ca nu il/o mai iubesti. Ma rog, totusi pentru curiosi iata cum se sarbatoreste Sfantul Valentin in diferite colturile ale lumii:

Slovenia – ţara în care se reia activitatea în agricultură Sfântul Valentin este unul dintre sfinţii primăverii pentru sloveni şi se spune că plantele şi florile încep să crească din această zi. Adesea, este prima zi a anului în care slovenii încep muncile ]n agricultură. Potrivit tradiţiei, Sfântul Valentin vine pe 14 februarie pentru a aduce cheile tuturor rădăcinilor, ceea ce înseamnă că natura începe să se trezească. Ziua anuală a iubirii în Slovenia este sărbătorită pe 12 martie, de ziua Sfântului Grigorie. Japonia – ţara în care femeile oferă ciocolată bărbaţilor Tradiţia spune că pe 14 februarie femeile din Japonia trebuie să ofere ciocolată bărbaţilor. Cu toate acestea, tipul de ciocolată depinde de natura relaţiei. Spre exemplu, „ciocolata giri“ (ciocolata obligaţiei) este cumpărată pentru şefi, colegi şi pentru prieteni apropiaţi şi nu are nicio conotaţie romantică. În schimb, „ciocolata honmei“ este specială, fiind făcută în casă, chiar de cea care oferă darul, şi ajunge la iubiţi şi soţi. Se spune că bărbaţii care primesc acest cadou sunt foarte norocoşi. O lună mai târziu, pe 14 martie (Ziua Albă), bărbaţii trebuie să întoarcă darurile primite de Sfântul Valentin, iar cadoul lor trebuie să fie de cel puţin două-trei ori mai scump decât cel pe care l-au primit. Bărbatul care nu se supune acestei tradiţii este perceput ca fiind unul care se consideră într-o poziţie de superioritate. Primirea unui cadou cu o valoare egală cu cel dăruit pe 14 februarie este considerată o modalitate de a încheia relaţia. Iniţial se dăruia doar ciocolată, dar acum bijuteriile, accesoriile, îmbrăcămintea şi lenjeria intimă sunt cadourile obişnuite de Ziua Albă.

Ţara Galilor – Sfânta Dwywen este protectoarea îndrăgostiţilor, iar lingura este simbolul dragostei Ziua Dwywen, cunoscută drept Ziua Îndrăgostiţilor în Ţara Galilor, are loc în fiecare an pe 25 ianuarie. Atunci se comemorează sfânta a cărei poveste de dragoste tragică a inspirat generaţii întregi să facă schimb de felicitări şi cadouri şi să-şi exprime sentimentele cele mai profunde. Legenda spune că Dwywen s-a îndrăgostit de un tânăr prinţ, pe nume Maeron, care i-a împărtăşit sentimentele, dar dintr-un motiv necunoscut nu au putut fi împreună. Există trei ipoteze pentru acest lucru: primul motiv ar fi că Maeron ar fi violat-o pe Dwywen, încălcând dorinţa acesteia de a rămâne virgină până după căsătorie, al doilea presupune că tatăl ei ar fi interzis căsătoria, iar al treilea că tatăl fetei o promisese deja altcuiva. Înnebunită de durere, Dwywen s-a rugat să-l uite pe Maeron. Un înger răspunde rugăciunilor ei şi îi aduce o poţiune care îi şterge dragostea pe care o purta prinţului, iar pe el îl transformă într-o stană de gheaţă. Apoi Dumnezeu îi îndeplineşte apoi fetei trei dorinţe. În primul rând, ea îi cere să-l elibereze pe Maeron din mormântul de gheaţă, să o facă protectoarea îndrăgostiţilor şi să o lase să rămână necăsătorită pentru tot restul vieţii. Când Dumnezeu îi îndeplineşte aceste cereri, Dwywen se dedică bisericii. În mod tradiţional, ziua sfintei Dwywen este sărbătorită prin a da şi a primi lingurile dragostei. Ele datează din secolul al XVII-lea, când tinerii le tăiau şi le sculptau într-o singură bucată de lemn, decorând coada cu simboluri romantice şi apoi le ofereau domnişoarelor pe care le plăceau. Primul exemplar al unei astfel de linguri datează din 1667 şi este expusă la muzeul popular din Ţara Galilor.

More: adev.ro/mi7dnp


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
  1. Dan says:

    Nu sarbatoresc dar mi se pare interesant articolul happy

  2. Javra says:

    Mă întreb cum fac japonezii să demonstreze că darurile lor sunt mai valoroase?
    Cadoul vine însoţit de bonul de casă?

  3. […] Addicted ne vorbeşte despre Ziua Sfântului Valentin pe alte meleaguri: „Tradiţia spune că pe 14 februarie femeile din Japonia trebuie să ofere ciocolată bărbaţilor. …Tipul de ciocolată depinde de natura relaţiei. Spre exemplu, ciocolata giri (ciocolata obligaţiei) este cumpărată pentru şefi, colegi şi pentru prieteni apropiaţi şi nu are nicio conotaţie romantică. În schimb, ciocolata honmei este specială, fiind făcută în casă, chiar de cea care oferă darul, şi ajunge la iubiţi şi soţi… […]

  4. […] Am gasit zilele trecute pe Huffington Post cateva felicitari de Sfantul Valentin, mai mult sau mai putin(pentru unii) amuzante. Mie mi se par incredibil de amuzante, asta poate si pentru ca nu-mi place, de nici o culoare, aceasta ” sarbatoare “. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.