De ce prefera unii oameni sa ne minta?

De ce prefera unii oameni sa ne minta?

Cred ca ne protejeaza daca nu ne spun adevarul? E deja egoism… De unde vine? Din iubire? Din prea multa iubire?Nu cred! Gresesc daca gandesc si spun asta?

Tu ai curajul sa spui adevarul cuiva drag, daca iti cere asta?Oricat de dureros ar fi!? Nu ai vrea sa ii spui pentru a-i fi bine sau pentru ca ti-ar fi tie mai usor?Gandeste-te bine: un gest de iubire sau de egoism?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. Dano says:

  Pentru ca le e teama de reactii.

 2. ex-silentio says:

  E complicat ce zici tu acolo… poate să fie și din iubire, și din egoism…depinde de context. happy Uneori mințim pentru a-i proteja pe cei dragi, alteori mințim pentru a ne proteja pe noi. Eu prefer adevărul, deși am fost pus în ambele situații. happy

  • addicted says:

   Toti spunem ca il preferam si cand il avem in fata ne revoltam si ne suparam pe cel pe care ni-l spune. Si totusi, e mai ok asa, decat sa stim ca ne-a fost ascus..

 3. creve says:

  Mă gândesc că dacă noi mințim indiferent de motiv, poate celălalt o să afle de la altul și o să iasă rău oricum. Mai bine suntem deschiși și sinceri. Până la urmă încrederea pe asta se construiește. Dacă celălalt va ști să aprecieze asta înseamnă că are cu cine să pornească la drum. Dacă celălalt dărâmă totul la aflarea adevărului înseamnă că nici nu trebuia să te implici prea mult în relația aia. Până la urmă poate să fie chiar un test, un moment al adevărului.

  • addicted says:

   Exact. Mai bine sa stii ca te poti baza pe un om sa-ti zica totul in fata, decat sa stai cu zeci de intrebari si indoieli. Adevarul oricum doare, indiferent de cum iti este spus.

 4. Deby.ro says:

  De multe ori e buna și minciuna la ceva, te scoate din probleme, dar de multe ori te afundă mai tare.. Sincer? Vrei să fiu sinceră cu tine? Dacă ar fi ceva care să-l rănească pe viitorul meu soț, nu i-aș zice decât în cazul în care ar putea să afle din altă parte și să fie și mai tare afectat.. mai bine nu! Nu pot fi egoistă maxim, doar pe jumate sad . recunosc.

  • addicted says:

   Stiu ce zici si inteleg ce zici insa cred ca inainte sa ascundem ceva in fata cuiva mai bine ne-am pune in papucii celuilalt, sa vedem ce ne-ar placea noua sa faca, sa ne spuna pt.a sti la ce ne astepta sau sa ne ascunda pentru a ne proteja?

 5. NightOn says:

  Prefer sa spun adevarul si sa mi se spuna adevarul. Astfel, lucrurile sunt cu mult mai clare si simple, iar relatiile se consolideaza mai bine.

 6. Symplu says:

  Recunosc ca mint. Chiar si atunci cand mint, tot mint.
  Si mint atat de mult incat daca nu as mai minti, nu ti-ai da seama ca spun adevarul si tot nu m-ai crede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.