Curiozitati despre pisici – Stiati ca…

  Sunt multe lucruri despre „motorasele” noastre de care habar nu aveam. Pornind de la faptul ca doar pisicile domestice tin coada in sus cand merg, cele salbatice niciodata si pana la faptul ca ochiul unei pisici nu poate distinge toate culorile si vad invers culorile rosu si verde. Interesante sunt si alte chestii sau curiozitati despre pisici pe care probabil multi nu le stiau:

  Daca o pisica toarce, nu inseamna intotdeauna ca se simte bine. Ele torc si cand le este frica sau sunt ranite.

 • Desi multi sustin ca pisicile nu sunt expresive, ele au 26 de expresii faciale. Atat creierului omului cat si creierului pisicii ii corespund aceleasi parti pentru emotii.
 • In ciocolata exista un compus numit teobromina. Acesta este un stimulent cardiac si diuretic puternic, iar consumul lui poate provoca accelerarea necontrolata a ritmului cardiac si pulsul neregulat al pisicii.
 • Pisicile pot fi donatori de sange pentru alte pisici.
 • Pisicile se spala din instinct imediat dupa ce mananca. Pe vremuri, stramosii lor salbatici faceau acest lucru pentru a indeparta de pe blana mirosul de sange, care ar fi putut sa atraga pradatorii.
 • Sir Isaac Newton nu a descoperit numai legea gravitatiei, ci a inventat si usita pentru pisici. Aceasta era o usita mica, cu balamale, care ii permitea pisicii accesul intr-o incapere fara sa fie nevoie sa i se deschida usa. Newton a inventat usita pentru a impiedica pisica sa mai impinga si sa deschida usa, stricandu-i astfel experimentele.
 •  S-a descoperit ca este benefic ca oamenii sa aiba o pisica, in special cei in varsta sau singuratici. Cercetarile arata ca pisicile ofera afectiune si prietenie stapanilor lor. Atunci cand le mangai si le alinti, ajuta sa te eliberezi de tensiune si frustrare.

Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
 1. Cristi spune:

  Si inca una de la mine: pisicile sunt foarte sensibile la algocalmin. Unii proprietari folosesc acest medicament gresit la pisici in necunostinta de cauza.

 2. […] Curiozitati despre pisici. var btn_style = '37×65'; var article_id = '34714'; var mc_url = 'http%3A%2F%2Fwww.touchofadream.ro%2F2014%2F11%2Ffacts-stapanii-de-pisici-au-un-risc-de-a-face-infarct-mai-scazut%2F'; […]

 3. […] pisicile pentru fiecare “bun-venit acasa!”, pentru fiecare tors de fericire si toate fazele […]

 4. […] un om bolnav, ideal ar fi sa aiba si catel si pisicuta. Pisicuta, dupa cum va spuneam, este capabila sa estompeze procesele inflamatoare si sa inlature durerea, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *