Strada Xenofon – Singura strada(pictata) in trepte din Bucuresti

  Strada Xenofon (scriitor), este singura strada pictata -in trepte- din Bucuresti.

Am fost in „recunoastere” w/e-ul trecut, prin diferite colturi ale Bucurestiului, si-am ajuns si pe aceasta strada. Aflata pe Dealul Filaret, la cativa pasi de intrarea in Parcul Carol, straduta compusa din 70 de trepte, are peste 200 de ani vechime. Picturile de pe trepte au fost realizate de artista Eva Radu, si au fost facute cu vopseluri speciale de exterior, ce dureaza cel putin un an, in functie de cate precipitatii vor cadea peste ele.

La capatul strazii zarim Palatul Șuter a carui constructie a inceput in anul 1902. Acum insa s-a transformat in hotelul Carol Parc. 

Noi am fost incantati de acest… suflu nou, de pata de culoare ce clar inveseleste putin cromatica terna a zonei Parcul Carol.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. florentin spune:

  La prima venire in Bucuresti imi voi face timp sa vizitez aceasta strada…Ups…dar in afar de cartierul Pantelimon , unde a locuit unchiul meu si pe creil vizitam des…nu prea cunosc alte zonesad

 2. ioly spune:

  Pana sa vad la tv.nu stiam de existenta strazii dar nu mi se pare tare uau….

 3. Liviu spune:

  Bună Seara.
  A mai trecut peste noi o MFC. A fost o zi frumoasă în care am avut de toate: soare, nori și chiar ploaie. A fost o zi în care ne-am plimbat, ne-am jucat și am stat cuminți în casă privind ploaia de afară. A fost o zi ca oricare alta.
  Să ai parte de o seară liniștită și o noapte odihnitoare.

 4. CARMEN spune:

  foarte frumoasa ideea! coincidenta face ca ELENA sa fi ales sa prezinte la acet MfC aceeasi tema! happy simpatica întâmplare! laughing imi place mult pasajul scarilor din strada Xenofon.
  happy WW!

 5. Vulpita spune:

  Tare mi-ar placea sa le vad si eu! Cand vin la Bucuresti, le trec la „prioritati”. happy
  Numai bine iti doresc!

 6. Dorina spune:

  Am fost si eu la straduta cu pricina, e foarte frumosa. N-am inteles de ce ii zice strada, ca e o alee cu scari, mai degraba, de obicei se numesc „intrari”. In sfarsit, foarte frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *