15 August – Adormirea Maicii Domnului si… petrecerile

 Majoritatea romanilor astazi, 15 August  de Adormirea Maicii Domnului, sunt intr-o mare dilema. Nu stiu daca sa manance bine, sa toarne vinul in pahare si sa danseze pana dimineata SAU sa nu faca toate astea. De ce dilema asta?Pentru ca de Adormirea Maicii Domnului se spune ca NU se sarbatoreste, NU se ureaza La multi ani, aceasta data fiind destinata pomenirii mortilor.

Aceasta sarbatoare este numita si Sfanta Maria Mare,  fiind urmata pe 8 septembrie de Sfanta Maria Mica (Nasterea Maicii Domnului), care SE sarbatoreste.  Parerile sunt impartite, sunt persoane care sarbatoresc si pe 15 august si pe 8 septembrie si persoane care sarbatoresc doar pe 8 septembrie. Eu de exemplu nu voi ura astazi Mariilor la multi ani pentru ca sunt din zona Moldovei unde ” … toti cei ce poarta numele Sf. Marii sarbatoresc pe 8 septembrie, si nu pe 15 august deoarece aceasta data nu este potrivita pentru astfel de petreceri. „

DAR cum Sfanta Maria este ocrotitoarea marinarilor iar 15 august a fost aleasa si Ziua Marinei Romane, spun „LA MULTI ANI, osteni ai întinderilor de ape!”


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
 1. Marin spune:

  Bună!
  Eu zic că în nicio sărbatoare religioasă nu e prilej penru bătură şi chef happy Azi e ultimul praznic, anul bisericesc se încheie la 31 august. Azi e o sărbătoare a bucuriei. pentru creştini, credincioşii nu mor, adorm şi trec în altă lume. Prin urmare, moartea e prilej de bucurie mai mare decat nasterea.

 2. Fairytale spune:

  Toate cele bune draga mea in aceasta zi frumoasa.
  Sa dai un share la postare si esti inscrisa la concurs(asta ca sa nu am reclamatii dupa), da? Indiferent daca te simti norocoasa sau nu happy
  http://367dezile.blogspot.ro/2014/08/concurs-cu-premii-de-suflet.html

 3. Dana spune:

  Asa stiu si eu ca nu se sarbatoreste decat cea din septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *