Mos Craciun si sarbatoarea Craciunului

 Cate amintiri cu si despre Mos Craciun ati strans dealungul anilor? De cate ori nu v-ati dorit sa va intoarceti in timp la perioada „naivitatii” si sa retraiti sarbatoarea Craciunului plini de entuziasm? Ca si mine de multe ori, banuiesc.

Cati dintre voi stiau ca initial Mos Craciun a fost personajul negativ din sarbatoarea Craciunului? Putini. Simbolicul si mult asteptatul Mos Craciun s-a nascut din legende, transformandu-se dintr-un personaj negativ in cel ce aduce magie si bucurie in sufletul fiecaruia, indiferent de varsta. El agale soseste la casele copiilor( ascultatori!da?), intr-o sanie trasa de reni si coboara prin cos, pentru a pune jucarii sub brad.

Totusi, pe langa cadourile atat de mult asteptate, atmosfera Craciunului inseamna si impodobirea bradului, colinde, primirea colindatorilor si incercarea noastra de a fi mai linistiti in aceasta perioada a anului.

Voi v-ati pregatit lista de dorinte? I-ati trimis scrisori lui Mos Craciun ?

photo


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. cado spune:

    da, frumoase povestile copilariei. imi aduc aminte de sora mea care era convinsa ca a vazut zburand pe geam sania cu renii Mosului. Insa intr-o noapte chiar eu l-am prins punand cadouri sub brad. Atata l-am vanat ca pana la urma l-am prins. Si-apoi parca imi parea rau… crescusem mare.

    Eheeiii, draga Mos Craciun pentru la anul imi doresc sa fiu mai „No stress” asa, mai „Zen”…se poate?

  2. Eva spune:

    A fost personaj negativ? Sa nu radeti de mine dar nu stiam. straight face
    Am scris sute de scrisori, astept raspuns. laughing)

  3. Dan spune:

    N-am fost cuminte l-am trimis la vecini big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *