4 tipuri de camere de supraveghere video

  Exista mai multe tipuri de camere pentru supraveghere video. Dezvoltarea pe plan tehnologic a dus la crearea din ce in ce mai multe modele de camere de supraveghere, cu noi optiuni, caracteristici. Cu cat camerele de supraveghere sunt mai specifice, pentru o anumita zona, pentru un anumit tip de supraveghere, cu atat sunt mai eficiente. Camerele de supraveghere video se impart in mai multe categorii.

In primul rand dupa tipul spatiului, avem camere de supraveghere pentru interior si pentru exterior. Cele de exterior trebuie sa fie mai rezistente, mai dure, sa aiba protectie impotriva intemperiilor si actelor de vandalism. Camerele de interior sunt mai mici, majoritatea au o forma de dome, pentru a nu iesi in evidenta si a strica echilibrul camerei in care sunt. Ca si caracteristici, camerele de exterior trebuie sa fie sensibile la soare si la reflexiile acestuia.

De aici incolo camerele se separa dupa o caracteristica de baza a lor. Astfel avem camere cu IR – caracteristica de baza fiind IR-ul, adica camera cu infrarosu. Aceste camere se folosesc mai mult pe exterior.

Camerele IP sunt camere ce functioneaza pe Internet Protocol, astfel imaginile lor se pot accesa de oriunde pe Internet. Acestea sunt extrem de practice, imaginile putand fi vizualizate in timp real, de pe orice dispozitiv.

Camerele AHD sunt camerele de tip analog, clasice, insa HD, ce ofera imagini de inalta rezolutie, insa folosesc acelasi sistem de cablaj ca si camerele analog simple. Sistemele de supraveghere AHD reprezinta o noua evolutia in tehnologia surveillance.

Camerele speed sunt camere ce pot supraveghea spatii de mari dimensiuni, precum parcari, depozite sau hale uriase. Caracteristica lor de baza este viteza, speed cameras, pot capta imagini rapid, pe intreg spatiul monitorizat.

Daca vizitezi ordis.ro ai sa gasesti o multime de modele de camere de supraveghere video, impartite pe diverse categorii. Daca vrei sa alegi un model de camera poti sa te pierzi usor prin cateva sute de modele, dar daca stii ce vrei sa monitorizezi si de ce ai nevoie, alegerea ta devine mult mai usoara. Vezi gama de camere de supraveghere disponibile la Ordis, alege si un DVR potrivit si creeaza sistemul de supraveghere perfect pentru ce ai tu nevoie.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.