lucreaza fericit si productiv

Oamenii care lucreaza de acasa sunt mai fericiti si mai productivi!?

 Oamenii care lucreaza de acasa, sau de oriunde inafara unui birou, sunt mai fericiti si mai productivi, cel putin asa spune un studiu aparut recent.

Eu sunt in partea oamenilor care lucreaza de acasa de ani buni, carora le place acest confort care, de ce sa nu recunoastem, aduce linistea zilei de azi/maine, bani si fericire.

Lucrand si in alte conditii si domenii, acum N ani, pot face o comparatie, deci pot spune ca am descoperit varianta ce se muleaza pe a mea personalitate, si da, sunt mai productiva si mai fericita lucrand de acasa, sau de la mare, munte/oriunde mergem, avand totul la latitudinea mea, fara un sef stresat si stresant. Chiar si oamenii de stiinta au clarificat acest aspect. Oamenii care lucreaza de acasa dau mai mult randament si sunt mai fericiti

Pentru acest studiu, Startup-ul de ocuparea fortei de munca TinyPulse a primit raspunsuri de la 509 full-time/persoane ce lucreaza de acasa, in Statele Unite, si au preluat date cu privire la 200.000 de angajati din diverse domenii, pentru a crea un punct de referinta. Desi a fost realizat cu gandul la managerii ce fac angajari, datele fac ca studiul sa fie util pentru noi toti.

Bazat pe o scara de la 1 la 10, cei care lucreaza la distanta au clasat fericirea cu privire la locul lor de munca, la 8,1, in medie. Pentru lucratorii de birou, scorul a fost 7,42. Decalajul a fost chiar mai mare atunci cand a venit intrebarea cu privire la senzatia de a se simti util in ceea ce fac,  7,75 din 10 pentru cei care lucreaza de acasa si 6,69 din 10 pentru cei din birou.

Singura categorie unde s-a raportat o medie mai mica in cazul celor care lucreaza de acasa, in medie, a fost in relatia lor cu co-lucratorii lor: 7,88 comparativ cu 8,47. Se pare ca,intr-adevar,celor care lucreaza la distanta duc lipsa unor legaturi sociale FIZICE.

Studiul are limitele sale, in sensul ca ei nu au intervievat multi „muncitori de la distanta”, si s-au bazat pe auto-raportare despre fericire si productivitate, si nici nu este primul studiu care ajunge la aceste concluzii.

Un experiment din 2015 condus de cercetatorii de la Universitatea Harvard, a constatat ca performanta lucratorilor la distanta a fost imbunatatita in mod semnificativ odata ce au fost eliberati de „catusele” biroului. In plus, ei au luat, de asemenea, mai putine pauze in timpul zilei, si a avut mai putine zile de rau.

Nu toti au sansa de a lucra de la „distanta”, dar daca va ganditi sa o faceti, s-ar putea sa va descoperiti mai fericiti si mai productivi. Amintiti-va doar pentru a pastra o viata sociala, puteti servi o cafea sau puteti lua masa la orice ora cu cine doriti, fara a astepta ora X pentru a fi eliberat din „catusele” unui birou!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 7 Comments
 1. Daniela spune:

  Aprob! Am lucrat si in banci ,si in market, ani de zile, pana sa devin seful propriu si sa realizez ca asta e de mine. Liberatate! happy

  • addicted spune:

   Pai cam doar asa iti poti face o idee asupra ce ti se potriveste, lucrand in mai multe domenii diferite. De aia spun si eu ca ce fac mi se potriveste, lucrand pe timpul facultatii si-n alte ” conditii „. laughing Are si avantajele si dezavantajele sale, lucratul de acasa, dar asta e o chestie general valabila, in orice job.

 2. Catalin spune:

  Nu am experimentat dar vad ca asta e moda acum, freelancing. Daca esti omul caruia nu-i place pe teren cred ca e ideal ca de socializat oricum toti acum socialZam mai mult online. laughing

 3. Teodora spune:

  Nu stiu daca este adevarat, dar mi-ar placea sa incerc. Stiu sigur ca as aprecia faptul ca m-as trezi mult mai tarziu decat in present big grin.

  • addicted spune:

   laughing Sa stii ca asta gandeam si eu, insa depinde ce faci si ce program iti stabiliesti. Eu de exemplu ma trezesc la maxim 9, dar bine, sunt si omul diminetilor. big grin
   Daca ai oportunitatea, incearca, s-ar putea sa te multumeasca si linisteasca, pe mai multe planuri. happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *