alzheimer boala

Oamenii de stiinta au dezvoltat un test de sange care detecteaza din timp boala Alzheimer

 Oamenii de stiinta au dezvoltat un test de sange care detecteaza din timp boala Alzheimer.

Nu avem nici vaccinuri si sau masuri preventive in ceea ce priveste aceasta boala ce vine tip-til, astfel incat, fie o ai, fie nu. Odata ce o ai, exista putine sperante de recuperare, pentru ca nu avem nici un tratament de vindecare.

Dar daca am putea detecta boala cu ani inainte ca simptomele sale sa inceapa sa apara, pentru a da pacientilor sansa de a incetini progresia, dar, de asemenea, si pentru a ofera cercetatorilor o perspectiva mai buna asupra modului in care se dezvolta!?

Un nou test de sange tocmai a fost finalizat, iar echipa din spatele acestuia a raportat o „precizie fara precedent” in detectarea stadiilor incipiente ale bolii Alzheimer.

It is now generally believed that Alzheimer’s-related changes begin in the brain at least a decade before the emergence of telltale symptoms. To the best of our knowledge, this is the first blood test using autoantibody biomarkers that can accurately detect Alzheimer’s at an early point in the course of the disease when treatments are more likely to be beneficial – that is, before too much brain devastation has occurred.

 ~membru al echipei Robert Nagele de la Universitatea Rowan Osteopatic Scoala de Medicina si Durin Technologies, Inc.

Testul este proiectat pentru a detecta un stadiu incipient al bolii numit ” mild cognitive impairment MCI, deosebindu-se de celelalte cazuri similare de declin mintal, care sunt cauzate de alti factori, cum ar fi probleme vasculare, depresia cronica, abuzul de alcool, precum si efectele secundare anumitor medicamente.

Pentru studiu, Nagele si echipa sa au luat probe de sange de la 236 de participanti, inclusiv 50 de persoane care au fost diagnosticate cu MCI, 50 cu boala usoara-moderata Alzheimer, 50 sanatosi, iar cei ramasi au fost persoane diagnosticate cu boala usoara-moderata Parkinson, precoce – Etapa Parkinson, scleroza multipla, sau cancer de san.

Pacientii MCI au fost diagnosticati pe baza unui nivel scazut de beta-amiloid 42 peptide in lichidul cerebrospinal, care a fost identificat ca fiind un „predictor” de progresie rapida Alzheimer. Pentru a analiza sangele, testul utilizeaza un numar de proteine umane microarray – cataloage de 9,486 proteine umane unice – pentru a trimite aceste proteine pentru a atrage autoanticorpi in sange, care ar putea fi legate de boala.

Acesti autoanticorpi sunt un anumit tip de anticorpi produsi de sistemul imunitar pentru a viza anumite proteine din organism. Acest lucru poate merge uneori gresit, si poti sfarsi cu o boala autoimuna, dar modul in care acestea raspund la diferite boli le-a transformat intr-un nou candidat pentru detectare si diagnosticare. De aceea sunt folositi.

The researchers identified the 50 best autoantibody biomarkers for MCI and the other diseases diagnosed in their participants, and when they used these to analyse the blood samples, they found them to be 100 percent accurate in overall accuracy, sensitivity and specificity rate in detecting the blood samples from participants with MCI.

Using this biomarker method, the test was also successful in detecting mild-moderate Alzheimer’s (98.7 percent), early-stage Parkinson’s disease (98.0 percent), multiple sclerosis (100 percent) and breast cancer (100 percent).

Echipa spune ca desi aceste rezultate sunt imbucuratoare si interesante, au nevoie sa testeze metoda pe un esantion mult mai mare si mai divers de oameni. In timp ce se fac aceste studii, pana la o clara precizie, pentru cei care stiu ca ar putea face aceasta boala, medicii din SUA ofera le ofera posibilitatea de a se inscrie pentru studiile clinice, pentru medicamente si tratamente, si chiar sa exploreze noi modalitati de a ajuta la depistarea din timp a acestei boli.

Cobai thing? No likey…


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Lu` spune:

    Ultima parte chiar nu suna bine suna a cobai……. in rest sper sa se gaseasca un antidot sigur 100%

  2. Daniel spune:

    Ar fi viata mai usoara iar cei care au parinti care au boala asta stiu ce zic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *