cuplurile care beau

Cuplurile care beau impreuna raman impreuna

Suna a titlu de banner din satele din Romania, unde vezi taranii ca beau cot la cot intr-o veselie cu nevestele lor. Da, conform unui studiu realizat recent, cuplurile care beau impreuna raman impreuna.

Eu beau doar impreuna cu prietena mea cea mai buna, si tind sa cred ca ni se potriveste, cuplu nu suntem pentru ca in rest… Dincolo de asta, studiul spune ca, cuplurile cu aceleasi obiceiuri de consum tind sa fie mai fericite decat cele in care doar un singur partener bea. Toate acele nopti stand la masa din bucatarie „glugging” Pinot Noir poate fi rau pentru ficatul, dar ele sunt in mod pozitiv bune pentru relatiile noastre. Cercetatorii spun ca femeile devin nemultimite si frustrate daca ele beau un pahar, doua, trei iar partenerul lor nu.

Autoarea studiului, Dr. Kira Birditt, de la Universitatea din Michigan, a declarat:

We’re not suggesting that people should drink more or change the way they drink. We’re not sure why this is happening, but it could be that couples that do more leisure time activities together have better marital quality.

Pentru a ajunge la concluziile lor echipa a analizat raspunsurile a 2767 de cupluri casatorite ce sunt impreuna de foarte multi ani.  Ce-au descoperit?Ca mai bine de jumatate din aceste cupluri servesc un pahar sau doua impreuna si sunt extraordinar de inchegate, cealalta jumatate… doar unul din ei bea sau nici unul. Ghici ce? Nu par a se intelege asa bine. Eiiii tu du-te!!!

Alcoolul si mahmureala de dupa, nu sunt deosebit de bune pentru relatii, in special genul neobrazat atunci cand, dupa doua pahare, se incepe a se pune la indoiala fiecare alegere facuta in viata si apoi dorinta nebuna de a cauta in plina noapte un… cercel pierdut!?

Dar, pe ansamblu, „manipulate” cu grija, alcoolul poate fi ca un motoras pentru casatorie. Te duce spre discutii provocatoare, te dezinhiba, te face sa razi intr-una, etc. .

Pentru mine totusi e doar teorie pentru ca in practica nu se pupa, sunt multumita si fericita, si fara ca al meu sa bea. laughing Si vorba aceea, facem un deceniu indata. Si-o mai vom mai duce impreuna cateva decenii de acum incolo.

Oricum, partenera de pahar imi e cea mai buna prietena, cu care da, sigur voi ramane decenii impreuna!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Adda spune:

    O fi n-o fi eu beau singuralaughing)

  2. Benedict Baros spune:

    Cand se intalnesc Balanta si Berbecul realizeaza imediat ca sunt facuti unul pentru celalalt. Sunt manati de aceleasi interese, au aceleasi pasiuni si isi contureaza amandoi viitorul cam in acelasi mod. Au un drum comun pe care merg perfect mana in mana. Fecioara si Varsator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *