ce cred altii despre tine

Schimbari de principii, de viziune, de opinie, de VIATA.

 Anul trecut a fost un an plin de lectii, pentru mine. S-au produs schimbari la care nu m-as fi gandit acum doi ani, trei ani, cand imparteam lucruri, ganduri, planuri cu mai multe persoane decat acum. Shit happens, s-au triat singure persoanele, pentru ca asa si-au dorit si nu ma mai gandesc ca ar fi ceva in neregula cu mine, caci greseli colosale n-am facut nimanui, iar pentru cele mici mi-am cerut mereu scuze. In fine, greseala mea si vina mea, pentru ca am avut prea multe asteptari. Lectie invatata, nu regret nimic!

Ma bucur acum altfel de ceea ce am si privesc totul total diferit fata de vara trecuta. Ma plang mai putin, ma bucur mai mult. Sunt mai impacata cu mine ca niciodata, mai implinita si mai linistita ca niciodata. Iar parerile celor din jur, care nu conteaza pentru mine, se lovesc de ziduri. Eu care tineam la parerea oricui din jur, m-am transformat in omul care cearne parerile si tine cont doar ale celor foarte apropiati.

Am invatat ca ce cred altii despre noi ca oameni nu e treaba noastra, este in totalitate treaba lor. Pe NOI trebuie sa ne intereseze doar proiectele noastre si viziunile noastre pentru viitor. Sa stii cine esti cu adevarat, ce vrei si pe cine vrei cu adevarat in viata ta!

Nu mai pierd nici un moment pretios din viata mea ingrijorandu-ma pentru cei care nu se (mai) ingrijoreaza pentru mine sau cu ceea ce cred ceilalti oameni despre mine. Nu merg in papucii mei, nu-mi cunosc istoricul si nici prezentul, decat in aparenta.

Daca unii sau altii imi spuneau ” nu poti ” sau “nu trebuie”, ma plafonam, fara sa ma gandesc ca aveam idei bune si vorbea invidia din ceilalti. Acum ii ignor si ma fac ca nu-i aud. Stiu ca multi spun asta din teama si frica lor nu are nimic in comun cu mine. Am incredere in mine si anul asta am tras de mine ca in nici un an, de aceea ma simt atat de implinita, am riscat si am castigat, pe multe planuri.

Da, am luat si decizii proaste la inceput, insa pe termen lung, mi-am depasit limitele, visele au devenit realitate iar increderea in mine NU este rezultatul succesului, este CAUZA SUCCESULUI!

Am invatat anul trecut ca neplacerile vietii, infrangerile si esecul sunt una din cea mai buna modalitate de a creste. Mi-am permis sa gresesc, sa nu mai calc tiptil, sa nu ma mai dedic atat de mult celorlalti, sa nu mai fiu martira si perfectionista, mi-am permis sa fiu… om.

Fara exagerare si fara a vorbi din carti, credeti-ma, gandind frumos si pozitiv numai pentru tine poti avea o viata mult mai relaxata si plina de impliniri! Viata e prea scurta pentru a trai din impresiile altora si dupa regulile altora, e prea scurta sa existi fara sa traiesti.

Starea de bine trebuie sa fie un stil de viata, nu un rezultat.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
 1. Adela says:

  Ai evoluat mult draga mea si cei care te cunosc stiu cat esti de ambitioasa si suflestista. Oamenii au ce invata de la tine, eu inclusiv. winking
  Te pup!

 2. Dan says:

  Daca din tot inveti ceva pe termen lung este bine. happy inainte cu tupeu.

 3. Anda says:

  Tot ce e bun si frumos vine cu tragere de sine, e de invidiat puterea de schinbare, nu toti o au asa. Totusi sa ramai la fel.

 4. Catalin says:

  Faptul ca ne plangem nu schimba nimic decat ca poate ne eliberam si faptul ca unii se gasesc sa isi dea cu parerea fata de viata noastra….bagareti.

 5. Anonimul says:

  Ambitios articole bv

Leave a Reply

Your email address will not be published.