cum scot petele de pe pielea intoarsa

Cu ce curat produsele din piele intoarsa – Cum scot petele si urmele de pe pielea intoarsa

 In arsenalul meu de incaltari intalnesti in jur de 10 perechi de incaltaminte numai din piele intoarsa. De regula, am grija mare ce port si nu ma arunc cu incaltamintea din piele intoarsa, fie wedges, fie pantofi sau cizme, atunci cand ploua sau ninge.

Uneori insa se mai intampla sa ma ia vremea prin surprinde si sa-i murdaresc crunt, fie de noroi, fie isi gaseste careva sa ma calce pe bot. Iarna nu mai zic, e regula sa-mi fac model de dunga alba pe orice natie de cizme, bocanci sau ghete; de la apa cu sare.

 Cu ce curat produsele din piele intoarsa si cum scot urmele de pe pielea intoarsa?

Asta am intrebat-o si eu pe mama de nemurate ori, uituca fiind, dau skip mereu la informatiile astea. De aia uite ca e bine sa le trec aici si cand mai am intrebari de genul, sa le caut.

Din proprie experienta mama mi-a zis ca pe ea o salveaza guma de sters! Da, ati auzit bine. Guma de sters te ajuta sa orice pata de pe orice produs din piele intoarsa care este patat. Asta daca este vorba de pete mici.

Petele de lichid de pe pielea intoarsa se scot usor cu faina de malai sau cu pudra de talc. In special daca este vorba de pete de ulei sau pete de grasime. Imediat dupa ce se pateaza, le acoperi cu unul din produse si le lasi sa se usuce peste noapte, iar dimineata le curati cu o perie de pantofi.

Petele enervante de sare, cele pe care ni le facem ca model iarna, se curata cu o carpa curata si otet alb.

Sa nu faceti prostia pe care eu am facut-o mereu. Nu curatati pielea intoarsa cu apa! Pentru a le proteja pe termen lung folositi o mica doza de spray pe suprafata dorita si efectul waterproof poate dura chiar si cateva luni.

Nu uita ca zonele murdare de pe haine sau incaltaminte, in general, nu trebuie curatate brutal, pentru ca astfel nu faci decat sa fixezi mai bine pata. In loc sa transpiri in timp ce curati brutal, sterge usor!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Cata says:

    De tinut minte happy

Leave a Reply

Your email address will not be published.