Experienta unui ” zambet placut si stralucitor „

Medicii lucrează pentru a ne menţine sănătatea, iar bucătarii, ca s-o strice. De cele mai multe ori, ultimii au mai mult succes.

  Nu de mult va vorbeam despre experienta mea stomatologica din Bucuresti, despre cum am trecut de la frica la extaz, de la tristete la maxima fericire. A fost de ajuns o vizita la medicul stomatolog potrivit, cateva vorbe de incurajare si aia a fost. Timp de aproape 3 luni am avut un sejur stomatologic. Da, chiar ii pot spune sejur, atat de placuta a putut fi experienta.

Intreaga viata am fugit de medicii stomatologi, si stiu ca nu sunt singura persoana care a facut asta, tocmai de aceea m-am ales cu multe problemute. Avand o o sensiblitate dentare si mostenindu-l pe tata in ale dintilor, am avut mult de tras. 

Nu am fost niciodata fana dulciurilor si dintii mi-i spalam de doua ori pe zi, se pare insa ca nu o faceam corect. Dar cine sa te invete cand toti din familie fugeau de stomatolog ca ” dracu`de tamaie ” !? De ce? Pentru ca intr-un oras micut precum oraselul unde m-am nascut era un singur medic stomatolog…. bun. Chipurile bun. Intrai in dureri, ieseai in dureri, frustrare si nervi. Avea grija sa te faca cu ou si cu otet si sa te atinga fix unde te doare mai tare, fizic si mental. Atitudinea dansului lasa mult de dorit… Totusi, trebuie sa ii multumesc pentru ca mi-a salvat viata. In clasa a 10-a am facut o infectie la unul din dintii din fata, infectie care cu rapiditate s-a extins, ajungand aproape de creier. Daca nu facea ceva in ziua in care cu disperare am ajuns la dansul, sa-mi faca operatia, infectia ajungea la creier si muream. Atat de simplu, atat de… dureros. In fine, a trecut, m-am ales cu un tratament cu injectii de lunga durata, o „pauza” de la scoala de cateva saptamani si cu  un dintisor nou in fata, dar nu pentru mult timp.

La Iasi am avut urmatoarea experienta stomatologica, la un medic stomatolog strain care mi-a refacut 4 dintisori din fata in momentul in care am ramas fara cel pus de medicul de mai sus. Pur si simplu s-a crapat si dus a fost. Dupa 6 ani a cedat si lucrarea aceasta, eram deja in Bucuresti, asa ca am ajuns la un alt cabinet stomatologic.

Am ajuns aici fara recomandarea nimanui, am fost doar pentru ca era foarte aproape de casa, si parca am fost impinsa acolo de instinct. Am dat de o persoana exceptionala, de un om exceptional, care nu doar mi-a oferit un mega smile si m-a scapat de carii si de toate problemele pe care le aveam, dar mi-a oferit si sfaturi foarte utile si lectii despre igiena orala adecvata. Inclusiv sfaturi despre tot ce inseamna controale si analize in timpul sarcinii. Pentru cand va fi momentul!

Toate au venit cu naturalete, cu placere, cu dorinta de a-si apropia pacientii si, mai ales, fara nici un strop de durere. Si imaginati-va ca mi-am scos 4 masele si am stat o saptamana fara dintii din fata – pare o imagine horror, stiu – bine totusi ca exista proteze speciale pe care le porti intre timp si Slava Domnului ca lucram de acasa.

Nu e de ajuns sa fii un medic stomatolog bun, trebuie sa stii cum sa te faci placut, trebuie sa ai rabdare si sa-ti tii pacientii cat mai aproape de tine. Iar tu pacient drag, trebuie sa-ti faci curaj sa-l vizitezi!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Nadia spune:

    Nasoala intamplare, este bine ca ai scapat si nu ai patit nimic.

  2. Adriana spune:

    Este bine ca macar prin tehnicile moderne se pot remedia aproape orice tip de probleme, numai bani sa ai.

  3. Sorina spune:

    Parca n-are farmec viata si fara putina „stricaciune” laughing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *