Un accesoriu care nu ar trebui sa lipseasca niciunui sofer: covorasul auto

 Daca este sa numim un singur accesoriu pentru masina care nu ar trebui sa ne lipseasca indiferent de cat de mult umblam cu ea acesta ar fi covorasul auto, unul dintre cele mai banale si mai utile accesorii din cate exista.

O inventie foarte utila in zilele noastre, covorasul auto nu e altceva decat o bucata mai mare de cauciuc sau de material textil, special gandit pentru interiorul masinii, care se aseaza in locul unde sunt talpile noastre in timpul sofatului sau unde sunt talpile celorlati pasageri din autovehicul.

Da, am putea trai si fara covorase auto, insa ne-am chinui prea mult sa le curatam la interior, am plati destul de multi bani la spalatorie pentru o curatare perfecta si pe interior. De altfel, cu timpul mizeria poate aduce dupa sine si tot felul de bacterii si mirosuri neplacute asa ca investitia in accesorii de felul acesta e mai mult decat bine-venita.

Toate covorasele auto au margini inalte pentru a evita murdarirea excesiva a interiorului masinii, au striatii speciale pentru un confort mai mare in timpul sofatului si pentru evitarea alunecarii talpilor in timpul manevrelor mai deosebite.

In plus multe Covorașe auto Ford Focus au pe partea din spate mici crampoane speciale care previn alunecarea lor, sistemele de prindere laterale cu clepe speciale le fixeaza bine pentru a nu impiedica sofatul mai ales la drumurile lungi.

Covorasele din cauciuc, mai bune decat cele din materiale textile

Daca ar fi sa alegeti intre Covorașe auto Ford Focus din material textil si cele din cauciuc ar trebui sa le preferati pe cele din cauciuc.

De ce? Pentru ca se curata rapid, se pot scutura fara probleme, nu aveti nevoie decat de un jet puternic de apa si de niste sampon special pentru procesul de curatare.

Gradul de murdarire este mai mic decat in cazul celor textile, durata de viata este mai mare, nu au mirosuri neplacute cand temperaturile depasesc un anumit nivel, se pot fixa foarte bine la interiorul masinii cu ajutorul unor sisteme speciale de prindere proiectate in asa fel incat sa nu alunece la manevre mai complicate.

Chiar daca si covorasele auto din material textil au spate din cauciuc, acestea sunt foarte greu de curatat, textura materialului le face aproape imposibil de spalat foarte bine mai ales daca apar pete cu ulei sau alte substante care patrund adanc in fibra.

Atentie si la marimea lor, evitati covorasele universale care trebuie taiate in toate felurile pentru a se potrivi in interiorul masinii. Este bine sa le luati fixe, potrivite pentru modelul de masina pe care-l detineti.

La fel este important sa cumparati covorase auto care se asorteaza la culoarea si designul interiorului, nu trebuie sa luati covorase cu niste culori prea stridente si care nu tin la murdarie, la fel nici unele cu un design prea sofisticat ce v-ar putea incomoda in timpul sofatului.

Preferati seturi de patru covorase pentru toate zonele care trebuie a fie ferite de mizerie, puteti sa alegeti daca nu gasiti seturi complete si seturi de doua sau trei covorase, dar ele trebuie sa acopere perfect toata suprafata de protejat.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.