Medicamente care pot otravi pisica

 Nu doar o data am intalnit persoane care isi tratau pisicile , constant, cu medicamente pentru oameni, cum ar fi paracetamol. Gresit!

Cred ca acesti stapani de animalute nu isi dau seama ca anumite medicamente pot otravi pisica, deci le pot face mai mult rau decat bine.

Medicamentele se afla pe primul loc in topul otravurilor pentru pisici. Asa ca aveti grija ce le dati( mai bine NU le dati!) si, mai ales, ce medicamente lasati pe noptiera, dulap, etc. . Pisicile sunt curioase, si de curiozitate pot manca diferite medicamente.

Astfel ca, pentru persoanele suferinde de anumite boli, am gasit cele mai otravitoare medicamente pentru pisici. Daca, cumva suspectati ca pisica a inghitit vreo pastila din lista ce urmeaza sa o pun, consultati imediat medicul veterinar.

Medicamente care pot otravi pisica

Medicamente ce contin vitamina D

Simptomele ingerarii chiar si a unei cantitati mici de medicamente cu Vitamina D sunt: stare de voma, pierderea poftei de mancare, urinare frecventa si deshidratare. De obicei simptomele apar la 24 de ore dupa ingestie!Antidepresivele

Pisica poate suferi de letargie, varsaturi si de sindromul serotonina (agitatie, temperatura corpului mare, cresterea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, dezorientare, tremurat, crize).

Antiinflamatoare 

Acest tip de medicament cred ca se gaseste in orice casa, oricine are ibuprofen si naproxen. Daca pisica ingereaza chiar si o doza foarte mica , poate suferi de dureri de stomac si intestine, dar si… insuficienta renala.

Medicamente cu acataminofen

Acetaminofenul este o substanta intalnita in medicamente pentru durere, cum ar fi paracetamolul care contine acetaminofen. Aceasta substanta actioneaza instant la nivelul sangelui pisicii, deteriorand celulele rosii si afectând astfel negativ capacitatea lor de a transporta oxigenul.

Medicamente cu metilfenidat

Metilfenidatul este folosit in medicamentele care trateaza de obicei copii care sufera de hiperactivitate sau de deficit de atentie. Daca este ingerat de pisica, provoca cresterea ritmului batailor inimii si a tensiunii arteriale, cauzand crize.

Medicamente anti-cancer

Medicamentele anti-cancer contin fluororacil, substanta care ajuta la tratarea cancerului de piele sau a cheratitei minore la oameni. Aceste medicamente sunt fatale pisicilor, cauzand atac de cord. Este atat de puternic incat este suficient ca pisica doar sa linga un disc de bumbac care a fost folosit la aplicarea medicamentului.

Medicamente cu isoniazid

Folosit pentru tratarea tuberculozei, isoniazidul este periculos pentru ca aceasta cauzeaza crize agresive, care sunt mai apoi fatale.

Medicamente cu pseudoefedrina

Pseudoefedrina este o substanta deconcestionanta intalnita in medicamentele care trateaza sinusurile. Pentru pisici, aceasta substanta actioneaza ca un stimulent ce determina cresterea ritumul cardiac si a presiunii arteriale.

Medicamente anti-diabet

Medicamentele pentru diabetici pot cauza scaderea nivelului zaharurilor din sangele pisicii ce duc la probleme cu orientarea, ameteli si lipsa directiei.

Medicamente cu baclofen

Baclofenul este un relaxant muscular, care poate afecta sistemul nervos central al pisicii. Unele simptome includ depresie, dezorientare, vocalizare, convulsii si coma, care duc mai apoi la deces.

Asigurati-va asadar ca pisica voastra nu va fi victima acestui tip de otravire!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Adda says:

    cred ca e neinformare, daca nu direct inconstienta…

  2. Natalia says:

    Si eu cred ca este mai degraba neinformare, unele chestii nu le stiam nici eu dar nici nu las medicamentele la voia intamplarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.