27 martie zi libera romani

27 Martie, inca o zi libera pentru romani

Da, 27 Martie va fi (inca o) zi libera pentru romani.

Dupa intrebarea ” Mai munceste careva in tara asta? „, va anunt ca deputatii Comisiei de Cultura au votat in data de 28 februarie pentru proiectul de lege, pentru declararea zilei de 27 martie zi de sarbatoare nationala.

Ce se sarbatoreste pe 27 Martie?

Pe 27 Martie se sarbatoreste ziua Unirii Basarabiei cu România, astfel ca proiectul de lege, care urmeaza sa intre in plen, a primit voturi favorabile din partea senatorilor. A fost depus la Parlament in legislatura trecuta si Camera Deputatilor fiind decizionala in acest sens.

“Mi s-a părut absolut firesc ca odată ce ne apropiem de marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire să acordăm şi să dăm un semnal politic şi un gest politic cu o anumită încărcătură acestei zile, pentru că ziua de 27 martie reprezintă de apt primul pas spre Marea Unire din 1918, Basarabia fiind prima provincie care a făcut pasul spre reîntregirea ţării. Şi cred că în contextul actual se impune să accelerăm această procedură pentru că inclusiv în această lună vom marca cei 99 de ani de la Unire”, Eugen Tomac, initiatorul proiectului de lege, potrivit Mediafax.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Natalia spune:

    Ce sa mai spui? Ferice de bugetari ca in rest trebuie sa ne platim taxele si siiiigur la privat se va lucra. laughing

  2. Formatia Bucuresti spune:

    total de acord cu Natalia laughing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *