Obsesiile pisicilor de ce le plac cutiile si pungile

Obsesiile pisicilor

 N-am mai vorbit de mult despre blanoasele vietilor noastre, astfel ca… astazi m-am gandit sa le acord o atentie speciala, si sa ma indrept spre obsesiile pisicilor.

TOATE pisicile au obsesii, si mici „pasiuni” care, de cele mai multe ori, ne scot din sarite. Unele sunt pasionate de hartii si de ros pantofii(da! si pisicile rod pantofi!), unele vaneaza prin plina noapte diferite ganganii, si patruleaza stanga-dreapta, iar altele isi fac veacul prin plase de cumparaturi si… cutii.

obsesiile pisicilor pisicile si cutiile

Obsesiile pisicilor. If it fits, I sits!

Care e faza cu pungile si cutiile? Zici ca toate sufera de sindromul obsesiv al atasamentului fata de pungi si cutii. Am aflat singura raspunsul, si aparent, se pare ca se fac studii de mai bine de 50 de ani, iar acestea arata faptul ca pisicutele noastre se simt in siguranta cand se afla in spatii stramte AKA cutii. Da, noi facem shopping pentru a ne simti relaxate iar pisicile au nevoie de cutii pentru a fi relaxate. Poate ar trebui sa incercam si noi sa ne bagam in cutii, sau macar cardul sa-l bagam!? laughing

Ascunderea pisicilor in cutii este o strategie comportamentală care ajută pisicile să facă față schimbărilor de mediu și elementelor de stres.

De asemenea, si poate voi v-ati dat seama deja, fara studii si fara a va interesa, pisicile nu sunt foarte pricepute in rezolvarea conflictelor. Iar asta ne este explicat intr-un studiu. Acesta explica faptul ca pisicile sunt mai predispuse decât alte specii sa evite eventualele probleme …evitandu-le pur și simplu. O cutie se pare ca reprezinta o zona extraordinar de sigura, o oaza in care anxietatea, ostilitatea sau atentia nedorită dispar pur si simplu.

Totusi, unele pisicute nu aleg sa se refugieze in cutii, ci in chiuvete, pantofi, dulapuri, pungi, cani, si tot felul de alte obiecte in care nu ne-am gandi o clipa ca o vietate ar putea gasi confort. Pe principiul bine cunoscut ” If it fits, I sits! „.

Eu zic ca-s amuzante si ar fi bine sa nu le mai cautam cu lupa cand lipsim de acasa ci direct intr-o cutie sau plasa de cumparaturi. Atentie totusi! Plasele de cumparaturi sunt periculoase, ar fi bine sa nu le lasati la indemana lor, caci s-ar putea sufoca in ele…

Pentru un weekend minuna si hazliu, va las mai jos cateva poze cu pisici in cutii.

 


 

 

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. trenda spune:

    Ah, pisicile astea sunt adorabile! Ziua mea a devenit mai frumoasa cand am descoperit pozele tale cu aceste fiinte nazdravane. happy

  2. Natalia spune:

    Ce comice laughing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *