TRUCURI PENTRU INGRIJIREA UNGHIILOR EXFOLIATE

Trucurile mele simple pentru ingrijirea unghiilor exfoliate

Am avut o perioada foarte luuuunga de timp in care faceam colectie de oje. Imi placeau si-mi luam des, astfel ca aveam de toate felurile, de toate culorile si texturile, de la marcile romanesti la Zoya, Orly, OPI, etc. Ajunsesem la un moment dat sa numar 74 de sticlute de oja…

De vreo 2 ani aproape lucrurile stau altfel, am renuntat la colectia de oje, mi-a mai venit mintea la cap, si cel mai des acum ma vezi cu unghiile naturale, fara strop de oja. Rarisim le „vopsesc” caci oja imi exfoliaza crunt unghiile, desi niciodata nu ma dau/dadeam fara o baza iar la 3 luni le aruncam, caci sunt o paranoia chiar si cand vine vorba de lucruri ce au termen de valabilitate extins, de la deschidere.

Se spune ca mainile sunt cel mai adesea cartea de vizita a unei persoane, si nu trebuie neaparat sa fie date cu oja, geluite, lungi sau scurte, ci doar ingrijite. Astfel ca, este imperios necesar sa nu fie exfoliate iar daca si voi aveti unghiile sensibile si exfoliate, va vin nitel in ajutor cu lucruri puse chiar de mine in practica.

Trucuri pentru ingrijirea unghiilor exfoliate

Cel mai simplu truct pentru exfolierea unghiilor este sa aplici pe unghii suc proaspat de lamaie, de 2-3 ori pe zi. Nu trebuie sa te speli imediat, trebuie lasat sucul de lamaie sa actioneze in jur de o ora. Aveti grija sa nu aveti rani la degete. Uusturaaaaaaaa!

  1. Un tratament de care puteti face rost de la plafar sau farmacii este cel cu fiole de vitamina A. In fiecare seara, inainte de culcare se maseaza unghiile cu acest ulei. Chiar a doua zi veti observa imbunatatiri.
  2. Mierea, galbenusul de ou si laptele. Inmuiati degetele intr-un amestec dintr-o lingura de miere, doua galbenusuri si trei linguri de lapte caldut, timp de 15 minute, dupa care clateste bine cu apa calduta. Vei hidrata astfel unghiile, facandu-le astfel mai sanatoase si rezistente.
  3. Uleiul de masile si lamaia. Doua linguri de ulei de masline cu zeama de la o jumatate de lamaie se amesteca si se pun la foc mediu. Dupa ce se raceste amestectul, se inmoaie degetele. In fiecare seara, timp de doua saptamani, trebuie sa faceti acest lucru pentru rezultate vizibile.
  4. Sare de mare si bicarbonatul de sodiu. Acestea doua pentru mine au fost excelente. Eu mai folosesc minunatul bicarbonat de sodiu si pentru albirea unghiei. Dar pentru exfolierea unghiilor se incalzeste o jumatate de litru de apa in care se dizolva o lingurita de sare de mare. In acest amestec unghiile trebuie tinute timp de aproximativ 20 de minute, dupa care se aplica o crema hidratanta. Se repeta procesul in fiecare zi, timp de o saptamana. Garantez rezultate 100%.

Dincolo de aceste trucuri pentru ingrijirea unghiilor exfoliate si faptul ca ojele pot exfolia unghiile, trebuie sa fiti atente si la alte aspecte. Exfolierea unghiilor poate indica lipsa calciului, magneziului sau vitaminelor din organism. Alimentati-va corect si alcatuiti-va o dieta sanatoasa care sa includa spanac, oua, cereale integrale, legume verzi, peste si alimente bogate in vitaminele A, B6 si C cum ar fi citrice, banane, migdale, morcovi, linte.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 3 Comments
  1. Natalia spune:

    De stiu, merci. happy

  2. Mihaela Curea spune:

    Am gel pe unghii de 5 ani. Nu am prea avut probleme cu unghiile. Se spune ca gelul vindeca unele afectiuni, intareste unghiile si te scapa de obiceiul de a roade unghiile.

    • addicted spune:

      Vin momente cand sunt si eu tentata de unghiile cu gel, dar dar dar… mereu apare un dar si ma razgandesc. happy Mai ales ca mai des imi place sa le port fara oja, doar cu un lac protector. Nu stiam de faptul ca gelul vindeca afectiuni ale unghiei, am auzit doar partile negative ale acestui ” procedeu ” pe lunga durata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *