metode de racorire a camerei vara

Metode de racire a camerei

N-am mai indurat asa calduri, si nervi din cauza caldurii, din primul an de Bucuresti. Evident, ca am cautat Nspe metode de racire a camerei, si a corpului, pana mi-am ametit mintea. 

Nu-mi place vara, nu-mi place nici iarna DAR am zis mereu ca prefer iarna in detrimentul verii pentru ca e mai usor de suportat de mine. Am experimentat muncitul pe timpul iernii, in facultate, acasa la parinti, stiu cat e de naspa si iarna, cand esti nevoit sa o infrunti. Dar tot o prefer!

Vara in Bucuresti e CRI-MI-NA-LA, betoanele se incind, aerul devine irespirabil si degeaba spui ca iesi doar seara din casa, caci si seara e nimicitoare. Nu-s iubitoare nici de aer conditionat, stiu ce-mi poate face si-l folosim cat de rar putem si… suportam.

Anyhow, astept toamna cu mare drag!!!

Pana atunci, daca si voi sunteti ” rai de caldura ” ca mine, iata cateva metode de racire a camerei, fara ajutorul AC-ului.

In primul rand, oricat de tentati ati fi sa lasati geamurile deschise, pentru a se face curent, este necesara inchiderea ferestrelor si acoperirea lor cu draperii si jaluzele pentru blocarea razelor de soare, care creeaza un efect de sera atunci cand penetreaza geamul si reflecta lumina!

Asezarea ghivecelor de plante in dreptul ferestrelor

Da, asezarea plantelor in dreptul ferestrelor insorite, in special arbusti de apartament inalti, care absorb o buna parte din energia solara, este o alta cale de racorire a camerei. Plantele au si rolul de a purifica aerul din interior, oxigenandu-l si eliminand substantele chimice nocive din compozitia acestuia.

Introducerea pernelor la congelator cu o ora inainte de culcare

Inveliti pernele in pungi de plastic si introduceti-le la congelator cu o ora inainte de culcare. Acest lucru poate contribui la un confort sporit pe timpul noptii.

Amplasarea unui recipient cu apa rece cu gheata in raza aerului ventilat de catre ventilator

Trucul acesta permite raspandirea particulelor de apa rece in atmosfera interioara, ceea ce conduce la reducerea temperaturii interioare si la cresterea umiditatii din aer, benefica pentru sistemul respirator.

Daca folositi ventilator, tineti cont de faptul ca ventilatia trebuie sa actioneze de sus in jos, deoarece aerul cald are o densitate mai mica decat cel rece, asadar se ridica spre tavan.

Sper ca v-am putut fi de folos si va doresc zile racoroase!!!

 


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *