Plăcerea, dragostea… minciuna!

Plăcerea fizică nu este decât o plăcere; poate ceva mai mare decât celelalte, dar, oricum, o plăcere ca oricare alta. Nu reprezintă decât un aspect (şi nu cel mai important), al relaţiei pe care o numim iubire.

Lucrurile esenţiale sunt adevărul şi încrederea care se stabileşte între doi oameni, două suflete, două spirite… cum vreţi voi să-i spuneţi. Că adevărata infidelitate este cea care ascunde infidelitatea fizică. Pentru că lucrul care nu trebuie să existe niciodată între doi oameni, care şi-au oferit unul altuia dragostea, este minciuna.

Aşa e oare?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
  1. bogdan spune:

    Mda.. nu prea mai gasesti devotament in ziua de azi.. in schimb minciuna e prezenta peste tot..

  2. Cãtãlin Ionescu spune:

    Foarte frumos spus. As avea foarte mult de comentat, dar te vizitez de curand si prefer sa ma abtin de la comentarii lungi.
    Un lucru as dori totusi sa-l reliefez. Si anume, balanta dintre placere fizica si…restul. Eu unul nu-s tocmai convins ce anume ar fi de dorit intr-o relatie. Am avut sansa sa cunosc ambele aspecte (si iubirea si placerea fizica) si pot sa spun ca nu prea poate exista o relatie sanatoasa in lipsa oricaruia dintre cele doua aspecte. Am cunoscut toate trei ipostazele unei relatii: doar iubire, doar placere fizica, iubire+placere fizica.
    Si totusi, daca as fi intrebat ce as alege, in cazul in care nu s-ar putea sa le am pe amandoua, nu-s prea sigur de care dintre ele m-as lipsi. Sau mai bine zis, nu stiu care ar fi intervalul de timp in care as simti lipsa celuilalt aspect, in cazul in care aleg unul dintre ele. Dar cum probabil ca-i bine sa ma incadrez in regnul barbatilor-mitocani, probabil ca as prefera placere fizica in detrimentul iubirii, pentru ca lipsa iubirii in prezenta placerii fizice as simti-o mai greu, pe cand invers…ar fi o problema.
    Revenind la ideea initiala, daca tu crezi ca-i acceptabil sa inseli dar sa nu minti, ma vad nevoit sa te contrazic. Daca minciuna e ‘inselarea sufletului’, atunci cu siguranta ca placerea fizica e ‘inselarea corpului’. In oricare dintre situatii, e vorba de inselare – din punctul meu de vedere. Pentru ca la fel cum se spune (si pe buna dreptate) ca o relatie nu poate exista fara iubire, sinceritate si incredere, la fel de bine o relatie nu poate exista fara compatibilitate sexuala. Asa ca mi se pare o stransa legatura intre cele doua laturi ale unei relatii. Si deci, in oricare din cazuri ai insela, tot inselat se cheama, iar minciuna si lipsa increderii nu sunt mai importante decat inselatul fizic.

    • addicted spune:

      Nici eu nu as sti ce sa aleg, placerea e un aspect in relatie dar eu ziceam ca nu e cel mai important!
      In al 2 lea rand, nu am zis ca e acceptabil si ca asta prefer, nu-mi doresc nici una dar din punctul meu de vedere minciuna ( pe langa altele ) aduce cu ea si infidelitatea. Se trag unele dupa altele!

      • Cãtãlin Ionescu spune:

        Perfect adevarat, numai ca la fel cum minciuna aduce cu ea infidelitatea, la fel si lipsa unei compatibilitati fizice poate atrage infidelitatea. Minciuna nu este singura sursa de destramare a unei relatii. Si culmea, daca s-a ajuns la minciuna, e o sansa destul de mare ca de fapt scanteia care a provocat-o sa fie de natura sexuala.

        • addicted spune:

          Pai eu de ce am zis ca se trag unele dupa altele!? Nu am zis nici ca minciuna ar fi singura sursa de destramare si nici ca lipsa atractie, poate fi vorba si de lipsa comunicarii, a respectului etc.

          • Cãtãlin Ionescu spune:

            Am inteles, numai ca incercam sa manipulez discutia intr-acolo incat sa te conving si pe tine (eu deja cred in lucrul asta de mult timp), ca intr-o relatie, sexul reprezinta aprox. 80%. happy
            Ceea ce nu inseamna ca restul de 20% are o importanta strans legata de procentul mic pe care-l detine. Ci doar ca iubirea, respectul, admiratia, intelegerea, adevarul etc. isi gasesc un numitor comun in atractia fizica si compatibilitatea sexuala. Daca in pat nu-i bine, tot restul de simtaminte si trairi pure sunt egale cu zero.
            Pe de alta parte, reciproca nu-i neaparat adevarata. Adica daca placerea fizica e brici, poate lipsi unul din celelalte atribute (nu toate, ci doar unul) si relatia tot poate sa mearga…schiopatand, dar merge…cred eu…

            • addicted spune:

              Adevarat, nu e nevoie sa ma convingi de ceva ce deja stiu. Spun doar ca pentru mine degeaba ar exista placere/atractie fizica daca nu ar exista ( sau exista intr-un procentaj prea mic ) respectul, comunicarea si restul. Nu s-ar mai numi relatie ci aventura!
              Intr-o relatie ( din fericire si in a mea ) in care exista ambele nu poate fi decat Rai! laughing

              • In cazul asta ma bucur sincer pentru tine (fara nici o urma de ironie sau de sarcasm ieftin) si nu-mi ramane decat sa ma intreb ce sens a mai avut intrebarea din finalul postarii. winking
                Bine…ma prefac mai porst decat sunt si incerc sa nu ma prind ca ai scris-o doar ca sa starnesti pareri, ci caut ‘realul’ motiv care te-a facut sa-i dai ghes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *