Kabala – Semnificaţia cifrelor

Ce este Kabbala? Pai este o ştiinţă secretă a magilor, o doctrină mistică ce încearcă să ofere, în special prin analogie, o explicaţie logică pentru originea şi destinul Universului şi a microcosmosului (Omul).

Kabbala este marea ştiinţa a corespondentelor secrete, tot ceea ce există întersectându-se şi influenţându-se reciproc, aceste corespondente scăpând însă “ochiului” neantrenat, majorităţii oamenilor.

Numerele
Aceasta doctrina acorda o atentie deosebita numarului si fortei acestuia. Vorbim deci despre Puterea Numarului, ideea pe baza careia Pitagora a fondat o intrega filozofie mistica. Kabala considera ca numerele rezuma in ele secretele intregului Univers si ne influenteaza viata. Mai mult, se considera ca numele unei persoane contine in el destinul acesteia, pe care il poti afla asociind literelor continute in nume, diferite numere, si extragand semnificatiile.

Iata cateva semnificatii ale cifrelor Kabbala:

1– aceasta este cifra Divinitatii, a Unitatii, indivizibila si absolut necesara.

2
– cifra doi este reponsabila pentru incetarea unitatii si aparitia antagonismului, pusa deci la originea raului. Totusi ea se afla si la originea binarului, care nu conduce neaparat la combinatii nefaste, daca se reuseste stabilirea unei armonii, capatand chiar conotatii pozitive.

3– este o cifra sacra. Pana si lumea de dincolo este impartita in trei teritorii: Infernul, Purgatoriul, Paradisul; in stiintele oculte se considera ca omul are trei parti: corpul fizic, corpul mental, corpul astral. Este triunghiul cu cele trei puncte masonice. Si exemplele pot continua.

4– fiind un multiplu al lui 2, el prezice conflicte. Totusi cifra patru este asociata cu cuaternarul, care se exprima in punctele cardinale, in existenta celor patru evanghelisti, patru temperamente (coleric, sangvinic, flegmatic si melancolic). Pentru kabalisti ea este asociata si cu crucea.

5– este considerata in general o cifra favorabila, care predispune in special la reusita in viata sentimentala. In Kabala ea reprezinta numarul lui Isus (cinci litere) dar si Pentagramul, stralucitoarea stea cu cinci colturi a gnosticilor.

6– ca dublu triunghi, hexagramul, cifra sase este, in ciuda credintelor populare care o asociaza cu Diavolul, o cifra buna, a libertatii si a muncii.

7– este la randul ei o cifra fatidica, poate chiar cea mai interesanta pentru mistici. In general se considera ca daca ceri unor persoane sa se gandeasca la o cifra de la 1 la 10, cei mai multi vor alege cifra 7. Insa trebuie sa insistati sa numeasca prima cifra care le vine in minte. Exista sapte pacate si sapte virtuti capitale. Iisus a rostit sapte cuvinte pe cruce, a obtinut sapte paini, Dumnezeu s-a odihnit in a saptea zi, intre Paste si Rusalii sunt sapte saptamani.

8– fiind dublu cuaternar, semnifica dureri, nereusite, doliu.

9– este o cifra foarte buna, fiind recomandata in jocurile de noroc. In mod normal femeia poarta 9 luni copilul, exista 9 ceruri ale ingerilor, si in mitologie exista 9 muze.

10– este considerat numarul perfect in Kabala si nu numai. Oare nu era nota 10 nota maxima pentru care munceam la scoala? Ea reprezinta decada, numita de obicei cu termenul evreiesc sephirot. Pornind de la aceasta, 100 reprezinta perfectiunea si 1000 perfectiunea absoluta, in calitate de cub al denarului.

Cat despre controversatul 13, acesta nu primeste o semnificatie absoluta, deoarece chiar si experienta si istoria au dovedit ca pentru anumite persoane el este un numar blestemat, iar pentru altii dimpotriva, binefacator.

sursa

Eu reprezint cifra 6 ( cifra din coada anului ) sau cifra aflată din suma cifrelor din anul de naştere + suma sumelor ( 1986 = 1+9+8+6 = 24 = 2+4 = 6 ).

Acum stiu de ce fuge lumea de mine. C-am cifra asociata cu cea a Diavolului! laughing


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 41 Comments
 1. P. says:

  Hahah eu-> 1995= 6!! La fel ca tine..cifra Diavolului. worried nu-mi surade ideea.

 2. Whatafy says:

  foarte adevarat! eu am ales 7, tot timpul 7 aleg happy voi?

 3. Calin says:

  Ciudat e ca numarul meu preferat e 7 big grin

 4. pinguuina says:

  mi-a iesit 10. so, wtf, im perfect?batting eyelashes

 5. Yepi says:

  Nu ma pot dezice de la 7,neam !

 6. love this says:

  Hey my name is Rebecca and I’m a student and this blog really helped me. I’m refocused! Thank you!

 7. Anonymous says:

  gazo2…

  […]Kabala – Semnificaţia cifrelor | touchofadream.ro[…]…

 8. gazo says:

  gazo 2…

  […]Kabala – Semnificaţia cifrelor | touchofadream.ro[…]…

 9. Anonymous says:

  juegos gazo…

  […]Kabala – Semnificaţia cifrelor | touchofadream.ro[…]…

 10. gazo 2 says:

  gazo 2…

  […]Kabala – Semnificaţia cifrelor | touchofadream.ro[…]…

 11. gazo 2 player says:

  gazo 2 player…

  […]Kabala – Semnificaţia cifrelor | touchofadream.ro[…]…

Leave a Reply

Your email address will not be published.