Zodiile şi cele 4 elemente

Aer, Apa, Foc, Pamant, aceste 4 elemente sunt cunoscute ca fiind surse ale vietii, din cele mai vechi civilizatii, inca inainte de a fi existat o cultura scrisa. Acestea au stat si la baza cercului complet al astrogramei. Cele 12 semne ale zodiacului european sunt impartite in grupuri de cate trei. Fiecare grup de cate 3 semne apartine unuia dintre elemente: Aer, Apa, Foc, Pamant.

Fiecare element primordial portretizeaza anumite trasaturi ale zodiei pe care o domina. Astfel, nativii nascuti intr-o zodie de foc sunt foarte energici, deschisi si instinctivi, pe cand nativii nascuti intr-o zodie de apa sunt firi introvertite, care se bazeaza pe emotii si care au o foarte mare imaginatie.

 • Semne de Aer: Balanta, Gemeni, Varsator – Intelectul
 • Semne de APA: Rac, Scorpion, Pesti – Emotionalul
 • Semne de FOC: Berbec, Leu, Sagetator – Fizicul
 • Semne de PAMANT: Capricorn, Taur, Fecioara – Spirit practic

Elementul Aer

Aerul este un element care tine de lumea abstracta, neputand fi concretizat intr-o forma anume, precum gandirea si intelectul, atribute ale nativilor din zodiile de Aer. Elementul are ca principale coordonate comunicarea, energia pozitiva, prietenia si inventivitatea. Aflat practic pretutindeni, Aerul reprezinta legatura invizibila dintre lucrurile interioare si cele exterioare.

Elementul Apa

Apa reprezinta nu doar sursa vietii, dar si transformarea ei neincetata. Elementul caracterizeaza transformarea, precum si profunzimea adancurilor. Ape linistite sau tulburi, acestea patrund pana in miezul lucrurilor, extragand de acolo esenta. Nu oricine are acces la aceste informatii, insa nativii ale caror zodii sunt dominate de elementul Apa se bucura de acest privilegiu. Natura apei este si una contemplativa, tesuta din emotii, pe care nativii le resimt mai acut decat restul lumii.

Elementul Foc

Focul este un element mutabil, schimbator, imprevizibil si volatil. Are darul de a fascina, asa cum zodiile de Foc sunt fiinte cu o mare putere de seductie si de convingere, magnetismul lor fiind un atuu major, de care se folosesc in toate laturile vietii lor. Caldura focului transpare si in caldura nativilor dominati de acest element. Focul reprezinta si pericolul, deoarece natura sa mutabila il face sa se raspandeasca cu rapiditate, precum forta destructiva a nativilor, care sunt  mari luptatori si temuti adversari. Activeaza cu succes in politica, domeniul militar sau in cel bursier.

Elementul Pamant

Pamantul reprezinta latura profund fizica a vietii, dominata de un spirit organizator, rational si neobosit. Materialitatea elementului transpare in nevoia nativilor de a strange cat mai multe posesii in viata aceasta, asigurandu-si un trai bun. Profund material si palpabil, pamantul caracterizeaza nevoile elementare umane: foame, sex, fertilitate. Prin fertilitate survine nevoia de procreere, “vocea sangelui”, daca poate fi numita astfel. Familia este unul dintre cele mai importante aspecte pentru nativii ale caror zodii sunt dominate de elementul Pamant. Incapatanarea si stabilitatea sunt alte doua coordonate de baza ale acestui element.

sursa


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. Cristian spune:

  Salut, îţi trimit acest mesaj în speranţă unei colaborări de link exchange cu un blog la început de drum, adică
  http://downloadat-gratis.blogspot.com/

  Sunt la început de drum, dar sunt sigur că va fi un blog cu potenţial, dacă doreşti şi tu să facem acest schimb, te rog să-mi trimiţi un mesaj pe blog cu titlul şi adresa ta.

  În rest, toate cele bune şi sper că nu te-am deranjat cu acest mesaj happy

 2. super articolul…si mi se potriveste 100% big grin (aer)…

 3. Ioana spune:

  Nu-i corect, eu vreau sa fiu apa rolling on the floor

 4. addicted spune:

  @Cristian: Nu sunt interesata ..
  @My life in few words: Si mie, pamant. big grin
  @Ioana: Toti vrem sa fim altceva. laughing Eu as fi vrut sa fiu aer.

 5. Delia spune:

  Eu mi-s pamant ?! …cand de fapt eu plutesc in aer laughing

 6. addicted spune:

  @Delia: Taci ca si eu sunt si plutesc in aer d-aia si vreau sa fiu aer. laughing

 7. Madalina spune:

  Eu sunt rac cu ascendent in balanta si descrierile de la apa si aer mi se potrivesc perfect.
  off topic: imi place blogul tau, o sa revin, poate nu cu comentarii, dar o sa te citesc.
  O zi faina!

 8. eliza spune:

  eu sunt apa si imi place sa fiu apa dar sunt scorpion in octombrie 24

 9. Al Le spune:

  Eu sunt Balanta cu ascendentul in Pesti iar cele 2 descrieri mi se potrivesc ff bine happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *