Zodiacul românesc

LUNA LUI GERAR (ianuarie) – ZODIA ŢAPULUI

Cine se va naste sub aceasta zodie va fi dulce la vorbã, lungãret la obraz si rumen. Frumos la cãutãturã, muncitor, viclean, lacom, gânditor, tãcut, iubitor de avutie, mânios, sãrãcãcios, foarte pãzitor de tainã. Cãutãtura lui îndreptatã tot la pãmânt, nasul lat si cãrnos, tare în genunchi dar lesne se îmbolnãveste. Semn va avea în piept sau într-un genunchi sau în obraz, va fi înalt, la vorbã multe va fãgãdui si putin va da. Nãscocitor de pricini, mâhnit la fatã, când va gândi ceva va uita lesne. Plecat la griji si la jurãminte neînfricosat, nepãsãtor, de pedepse fricos, nu asa bun la negustorii dupã cum vrea sã se arate, fãtarnic si îndemânatic la fapte rele.

LUNA LUI FĂURAR (februarie) – ZODIA UDĂTORULUI

Cine se va naste în aceasta lunã este minunat la obraz, vorbitor si binepovãtuitor. Va fi slab la sânge, blând la vorbã, la trup drept, dar una va vorbi si alta va face. Va fi cuminte, smerit, milostiv, credincios, gânditor la lucruri mati si norocos. Îi va rãmâne mare mostenire de la rudenii. Frumos la trup, cu niste vine iesite în fatã, blând, cu mintea înaltã si bun chivernisitor.Copilul de parte bãrbateascã va fi iubitor de învãtãturi, când se gândeste la ceva se uitã melancolic. Se va însura tânãr, dupa 30 de ani va petrece viatã mai bunã si fericitã.Copilã de se va naste sub acest semn, va fi veselã. Trebuie sã se fereascã de apã, de bãrbatul cel dintâi se va lipsi si va muri de o fiarã cu patru picioare. Sã se pãzeasca de fiare sãlbatice si de câini turbati. În genere, cel nãscut în aceastã zodie, va fi gânditor, iubitor de învãtãturã, care îi va aduce bogãtie.

LUNA LUI MĂRŢISOR (martie) – ZODIA PEŞTILOR

Cine se naste sub acest semn al Pestilor nu va fi nici mare nici mic, scurt la grumaz, minunat la fatã, frumos la staturã, drept, bun, plãnuitor. Când se supãrã se îngãlbeneste, mândru si îndrãznet, si plecat cãtre învãtãturã. Va avea un semn la mânã sau la fatã, mare la chip, nasul de mijloc, buzele carnoase, voinic si viclean. Pe nimeni nu va crede, se va lãuda cu învãtãtura, din tara lui va cãlãtori si de la strãini multã bogãtie va câstiga. Iar copilele ce se vor naste în aceastã zodie vor fi mânioase si iubitoare de pricini, înselãtoare, iubite de oameni, de bãrbatul cel dintâi se vor despãrti si se vor însoti cu un altul, care li se va pãrea mai bun.
LUNA LUI PRIER (aprilie) – ZODIA BERBECULUI
Cei nãscuti în aceastã lunã vor fi buni, sârguitori, slabi la sânge, ciudati la fãpturã, lungãreti la obraz, mâniosi, vorbitori de rãu asupra altora, nestatornici, îndrãzneti. Vor fi bogati si cinstea curând o vor pierde si iar curând o vor dobândi. Cu oamenii cei buni nu se unesc, sunt artagosi, biruitori la rãzboi, gata in tot momentul la certuri si bãtãi, înfierbântati la vine, vorbesc tot de rãu pe vecinii lor. Multi nãscuti în aceastã zodie vor avea rãni sângeroase pe trupurile lor, jurã lesne pe numele lui Dumnezeu si al pãrintilor, fãrã a se gândi la cele ce vor urma.

LUNA LUI FLORAR (mai) – ZODIA TAURULUI
Pruncii ce se vor naste sub aceasta lunã vor fi vrednici a semãna holde si a chivernisi casa. iubitori de jocuri, buni, îndrãzneti. Iubitori de adânci învãtãturi, veseli si iubitori de muzicã. La staturã înalti si la fatã curati, cu ochii frumosi, cuviosi înaintea oamenilor, deschisi la minte, fãrã de nici un rãu, viata lor plinã de tot dorul. Cãnd vor ajunge la anii cei desãvârsiti, se vor scumpi si se vor îmbogãti, se vor pleca mai mult la chipul cel duhovnicesc. Vor cãuta sã aibã tot vorbe bune, dar nu vor multumi pe oameni cu faptele cele bune. Iuti la fire, pe obraz vor avea un semn, vor fi tãcuti si tainici. Pe nimeni nu vor asculta ce i-ar învãta, ar dori sã fie tot crezuti si lãudati de toti. Vor fi înalti de staturã, când vor vorbi vor clipi din ochi. Vor fi mândrii sã se roage lui Dumnezeu, sã nu fie prea iubiti de cãtre oameni, precum li se aratã natura, vor fi sângerosi si foarte supãrãciosi, mânia îi aduce la mari pagube, vor trãi cinstiti si în desfãtãri.Aceasta e una din zodiile cele bune pentru orişicine care s-a născut într-însa.
LUNA LUI CIREŞAR (iunie) – ZODIA GEMENILOR
Cel nascut sub acest semn al Gemenilor va vea o fire nestatornicã. cu dorintã spre învãtãtura lucrurilor celor adânci, adicã cu pricepere la toate. Va fi om glumet, va face multe si lungi cãlãtorii, îndrãznet la vorbã dar rãu la minte. La staturã scurt, barbã rarã, dinti lungi, plin de vorbã, curat, cu pricepere pentru orice lucru. Multi de sub aceastã zodie ajung si domni mari. Aceastã zodie este de mijloc, face pe om în genere cu nãrav, tiitor de minte, stãpânitor si biruitor de fiare, aflã comori de argint si alte metale scumpe, dar din toate nu e bogat.
LUNA LUI CUPTOR (iulie) – ZODIA CANCERULUI
Cine se va naste in aceastã zodie va fi priceput de mari întelegeri, iubitor de fapte bune, iar de mestesuguri urâtor. Nu va iubi mâncare si multã bãuturã, iute la mânie, întelept, mândru si îndrãznet. traãieste multumit cu ceea ce are si va fi mai mult sãrac. Va suferi multe boli, va fi pismas si nu va bãga în seamã dreptatea, va fi tare în mâini, nu va scãpa de rãni de arme, semn va avea sub brâu sau într-o parte.Omul nãscut în aceastã zodie se va veseli mai mult în lucruri slabe, îi place somnul, e credincios, lesne se va îmbolnãvi si va trãi mult tot într-o stare si într-o fire.
LUNA LUI GUSTAR (august) – ZODIA LEULUI
Copilul nãscut în aceastã zodie este frumos si cãrnos, cu ochii mari, iubit de mai marii lui, putini la numãr ca dânsul. De mic cam gãlbinicios la fatã si aplecat la bunã rânduialã, la adevãr si dreptate, cu bunã întelegere în viata sa. Voinic cu îndraznealã, iubitor de ostenele, bine vazut de cei mari. Pãrintii nu-l vor iubi, de altii va fi cãutat si îngrijit, numai faptele lui nu vor aduce multumirea altora. Va avea mare mânie si în curând se va întoarece, va fi om vrednic si va face lucrurile sale spornice, va avea mari norociri si vrednicii. Va fi bun povãtuitor pentru altii si lucrãtor de multe lucruri bune, destept, farã de nici un rãu. Mai bun pentru altii decât pentru sine. Îi va plãcea mult dreptatea, cinstea si mândria si va fi om voinic.
LUNA LUI RĂPCIUNE (septembrie) – ZODIA FECIOAREI
Omul ce se va naste în zodia Fecioarei are firea nestatornicã, cu pricepere la învãtãturi adânci si la toate lucrurile si mestesugurile, iar mai ales la aritmeticã, adicã la socoteli cu numere, la lucruri de cancelarie. Cu mult noroc, va fi bun de fire, cinstit si va vorbi minunat. Oamenii strãini vor tinea mai mult la dânsul decât ai sai. Va avea dragoste mare la haine scumpe, va ajunge si om mare. Bolile lui vor fi friguri, vãrsat, va scuipa mult si va tusi. Spre bãtrânete îi va pieri grãsimea si chinuindu-se mult cu gândul, poate ajunge stricat la minte. E om cu nãrav si tiitor de minte, drãgãlas peste fire, înclinat spre trebile sufletesti si osebit sunt si norocosi.
LUNA LUI BRUMĂREL (octombrie) – ZODIA CUMPENEI
Care se naste sub acest semn al Cumpenei va fi de treabã, frumos, curat, iubitor de dreptate, grãitor de adevãr, dacã obiceiurile cele rele nu-i vor schimba firea. Milostiv, cu bunãcuvitã, vesel si iubitor de muzicã. Curat la fatã, ochi frumosi, statura de mijloc, cãrnos la nas, minunat la obraz. Cuvios la toti oamenii ce-l vãd, când tãcut, cãnd prea vorbitor. Cu inima deschisã, fãrã nici o smintealã, viata lui plinã de tot dorul, sã se roage lui Dumnezeu sã nu fie prea mult iubit, dupa cum il aratã natura, sângeros, iute la mânie, dar indatã se întoarce si îi pare rãu de vorbele sale rostite din iutealã si mânia lui îi aduce mare pagubã. Va trãi cinstit, va fi adesea si mândru, iubitor de întelepciune si va fi vãzut înaintea altora. Oamenii nu vor prea îndrãzni a-i face vreun rãu pe fata, dar în spate va avea multi dusmani.
LUNA LUI BRUMAR (noiembrie) – ZODIA SCORPIEI

Cel nãscut în zodia Scorpiei va fi mânios, ucigãtor, vãrsãtor de sânge, fãrã de rusine, înselãtor, micinos, vorbitor de rãu, nestatornic. Împilat în patimi, viclean si va fi si iubitor de argint. Pururea la armã gândeste si va fi biruitor. Lucrãtor la toate, gata în tot ceasul la certuri si batãi foarte rele. Iute la sânge, rosu la fata si cu pãrul aspru, în tot ceasul gândeste de rãu sã sfãtuiascã pe altii si sã cleveteascã pe vecinii sãi si n-are atâmpãr de a face rãu. Va fi vorbitor si în nimenea nu se va încrede si toate le vrea sã fie cum vrea el. Dintre cei nascuti în aceastã zodie vor avea rãni vor avea rãni sângeroase pe trupurile lor, vor jura îndatã de fiece lucru si fãrã de sfiala pe tot ce e mai sfânt si nu se tem de nimic ce li s-ar întâmpla în urmã. Cu muierile lor vor trãi necontenit in ceartã si în bãtãi. Cu toate acestea vor avea si oarecare nãrav bun.

LUNA LUI UNDREA (decembrie) – ZODIA ARCAŞULUI
Copilul ce se va naste sub acest semn al Arcasului va fi cu minte bunã si cu socotintã, întelept, cucernic, iubitor de chipul cel duhovnicesc, drept, smerit, milostiv, rusinos, norocos, sfãtuitor bun, bine va grãi; de rãu nu se bucura, frumos la stat, minunat la obraz, cu ochi negrii, va fi tare în umeri, pãrul neted, trupul drept, va fi vesel, blând, bun la minte, cu chivernisealã asezatã. Dintii lati, nasul lung si cãrnos, de staturã mijlocie, buzele late. Când se mânie, se învineteste si îi ies niste vine în fata. Va suferi de durere de cap si de junghiuri, va avea semn la piept sau în frunte.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
  1. Daniel Rosca spune:

    Eu sunt in Faurar… numa’ ca sunt Pesti. big grin
    Si numai norocos n-oi fi…

  2. cristishady spune:

    La staturã scurt, barbã rarã, dinti lungi-gemeni
    nop sir big grin

  3. ZuZu spune:

    Îi va plãcea mult dreptatea, cinstea si mândria – asta chiar ma caracterizeaza la leu…restul nu in totalitate.

  4. Diana spune:

    Nici asta romanesc nu e bun.
    Auzi, eu nestatornica?!? Care sunt cea mai statornica fiinta posibila…
    Si haine scumpe?!?

  5. Lusio spune:

    @ Diana.. nu trebuie sa se potriveasca mereu.. poate se potrvieste la 80 % din lume.. dar 20 sau 10 % tot mai raman aproape mereu tongue Daca ti se potrivesc cateva dintr-un „roman” tot e ceva tongue

  6. addicted spune:

    @Diana: La faza cu hainele scumpe eu am ras sincer. laughing
    @Lusio: Noua ni se potrivesc cam… nimic din toate astea. laughing Suntem mai.. speciale!

  7. Maaama, a desfiintat scorpionii laughing om fi noi ai naibii, dar in descrierea asta suntem de’a dreptul niste monstrii rolling on the floor

  8. Ovidiu spune:

    @Chocolatfollie: Mama ce urat a sunat ” a desfiintat scorpionii” laughing)….
    Interesanta chestia asta, e prima oara cand citesc asa ceva si mi se pare foarte calumea laughing, mult mai calumea decat horoscopul general laughing)…

  9. bubu spune:

    „sã se roage lui Dumnezeu sã nu fie prea mult iubit”…se cam potriveste la mine zodiacul asta …tongue

  10. Daniel Rosca spune:

    Pauza pe perioada nederminada pentru mine… eventual ma mai gasiti ocazional pe blogul lui Ionut (si al meu, oarecum happy ). Salutari si… don’t forget to remember me!

  11. addicted spune:

    @Daniel Rosca: Ionut who? De uitat nu te uitam stai linistit.. big hug

  12. @Ovidiu: Pai chiar asa e!!! Nu suntem chiar asa de rai after all blushing if you get to know us..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *