Obiecte şi amintiri de colecţie.

Vă mai aduceţi aminte de improvizaţiile băieţilor?Roata de cauciuc pe care o împingeai la vale cu o sarmă îndoită. laughing Sau de .. lipiciul la cutie cu lopeţică, de pocnitoare din suruburi cu piuliţă şi punga de nylon, ghiozdanele pătrate de carton? Şi ultimul ritual înainte de a ieşi pe uşa, cheia agăţată de gât!!! Pentru câteva secunde, metalul rece ne anchiloza mişcările.

Slavă Domnului n-am avut manele şi nu ne faceam dedicaţii speciale la radio în direct, primeam sau trimiteam bileţele în care ni se cerea/ceream prietenia. Noi n-aveam bloguri pe net ci completam oracole pline de poze decupate, aşa aflam şi dacă eram plăcuţi de cine plăceam.

sursa poza

Mai ţineţi minte? Singurii roboti de jucărie pe care îi aveam erau cei construiţi din pachete de ţigări lipite şi nu aveam păpuşi cu sex ..

Când vroiam să scoatem pe cineva afară nu dădeam sms sau telefon ci mergeam la scară şi strigam ” Mama lui .. X .. îl lăsaţi pe X afarăăăăă? ”

Gustoasele acadele Lolipop

Pistoalele de plastic cu apă, jocurile de mână puzzle cu desene sau cu numere, basculantele mari din plastic,revistele Pif şi Rahan,tuburile cu carbit în care scuipai şi dădeai foc( pentru neştiutori: luai o cutie de ness cu o mică gaură în fund, puneai carbid cu scuipat, amestecai bine să se facă gazu, ţineai degetu pe gaura din fundul cutiei ,o puneai sub picior şi dădeai foc cu chibritul), tubermanele, glucoza, perniţele din sampon de urzică, cocoşeii din zahăr ars pe care eu una îi mâncam doar la şcoală c-aveam o ţigăncuşă ce vindea şi mereu era coadă!!

Să nu iităm de privilegiul de a fi elev de serviciu, plecatul cu buretele la udat şi ajuns înapoi abia la pauză. laughing

Penarul chinzesc … ce avea ca închizătoare o sârmuliţă.

Maşinuţele din metal, cele ale căror uşi se deschideau erau raritate …

Filmul Arabela, maşina (cu pedale) Lada sau Moskvich, bicicletele Pegas ,cuburile din lemn sau platic, mingea Artex, spectacolele pe care le dădeam în faţa blocului şi la care participau toţi copilaşii, surprizele de la guma turbo,cincin şi replicile “am dublură, facem schimb?”, indienii mici din plastic!!! pixurile fără pasta prin care suflam arpacaş sau cocoloaşe de hârtie în ore, sucurile de culoare roşiatică, “Zmeurică” sau ceva de genu.

Ciocolata mult adorată de mine: kiss cu capşuni sau banane.

Popicele de plastic,arcurile curcubeu

Mesajul de la TV: ” Aici Radio (pauza scurtă) România Actualităţi”.

Noi nu aveam DVD-uri ci diafilme.

sursa poză

Ahh patinele cu rotile, aveam 4 ca la maşini, emisiunea Feriţi-vă de măgăruş, Tip top minitop, Arlechino ..

Toate astea sunt acum obiecte şi amintiri de colecţie! Nu am trăit mai bine, dar… AM TRĂIT!

YouTube Preview Image

Mi-aduc aminte că dimineaţa când îmi plecau părintii la serviciu la 5 dădeau drumul la tv. (alb negru desigur şi fără telecomanda ) şi-auzeam imnul şi ora exactă.

Acum, sincer.. câţi dintre noi mai ştiu imnul cap coadă?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 13 Comments
 1. Lusio says:

  “Şi ultimul ritual înainte de a ieşi pe uşa, cheia agăţată de gât!!! Pentru câteva secunde, metalul rece ne anchiloza mişcările.” – cool

  “Mai ţineţi minte? Singurii roboti de jucărie pe care îi aveam erau cei construiţi din pachete de ţigări lipite ” – love struck

  “Pistoalele de plastic cu apă, jocurile de mână puzzle cu desene sau cu numere, basculantele mari din plastic,revistele Pif şi Rahan,tuburile cu carbit în care scuipai şi dădeai foc( pentru neştiutori: luai o cutie de ness cu o mică gaură în fund, puneai carbid cu scuipat, amestecai bine să se facă gazu, ţineai degetu pe gaura din fundul cutiei ,o puneai sub picior şi dădeai foc cu chibritul),” – love struck

  http://www.touchofadream.info/wp-content/uploads/2011/01/11.jpglove struck

  http://www.touchofadream.info/wp-content/uploads/2011/01/mr610051.jpg – D-asta si acum mai am laughing love struck

 2. Mihaela says:

  Nu am uitat de bicicleta mea Pegas (second hand de la sora mea, dar mult mai buna ca bicicleta nou primita de la tata, made in China), de arcurile curcubeu, de emisiunea Arlechino si Feriti-va de magarus. happy

 3. Lusio says:

  Ce-mi mai placea Arlechino si Feriti’va blushing laughing

  Alea emisiuni tata laughing

 4. Lusio says:

  Copilaria chiar e cea mai frumoasa perioada a vietii. Cel putin in cazu meu.. pana acum A FOST! Si este big grin

 5. addicted says:

  @Mihaela: Eu nu am avut bicicleta cand am fost mica, mereu ma dadeam cu a vecinei care era tot Pegas mica si galbena. love struck
  @Lusio: a fost si da inca este laughing

 6. Lusio says:

  @addicted: macar te dadeai cu a vecinei.. Eu nici sa merg cu ea nu stiu blushing laughing

  Ai mei n-au avut bani sa-mi ia. Si nici nu m-am scremut sa invat pe-a altora.

  Cred ca din cauza asta nu-mi doresc eu acum carnet de sofer.. Ca n-am inca masina laughing si nu are farmec laughing

  Iar de bicicleta acum sunt bani.. dar ce sa fac cu ea ? Nu mai e ca in copilarie sa vezi multi cu ele.. deja e raritate.. cateodata doar niste babaci mai vad pe bicicleta pe afara laughing
  Cred ca e un semn ca PCul rulles. Mai bine fotbal sau ciclism pe PC decat pe real.

 7. Lusio says:

  Stii.. nu credeam ca va veni asa repede vremea cand voi zice ca bunica sau bunicul “Pe vremea mea……. era asa si pe dincolo”

  Noi deja avem 20 si ceva de ani.. si vorbim ca ei laughing

 8. addicted says:

  @Lusio: Adevarul e ca acum nici nu ai cum sa te plimbi cu bicicleta ca vin dupa tine cainii comunitari si da normal ca preferi sa iti cumperi o bicicleta de camera ( pt persoanele care vor sa faca miscare sau sa slabeasca ) sau sa joci un fotbal pe PC. Dar na.. pe vremea noastraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa erau f putini caini iar alternativa la a te plimba cu bicicleta era a merge la unul din prietenii tai acasa sa te joci cu soldateii verzi sau cu papusile.

 9. Lusio says:

  @addicted: Am si eu caini bagabonti big grin DAR pe mine nu ma alearga decat unu sau 2 mai RAI de fel, din cartier.. in rest, sunt lasat in pace de toti.

  Sau mai exact restul se ocupa cu tiganii laughing) Pe astia mai mereu ii latra sau ii alearga.. nu stiu exact de ce dar ori ii miros, ori se iau dupa haine laughing

 10. Creve says:

  Eu jucam țaca pe surprize turbo laughing) ciocolățelele Sando și Can can le mai știi? big grin Eu am avut bicicletă rusească laughing Legat de filme țin minte că cine avea un video era tare șmecher. Mergea să închirieze o casetă video și apoi se lăuda tipul că mamă ce film cu van damme a văzut pe casetă laughing)

 11. addicted says:

  @Lusio: Dupa miros si mecla sigur! laughing
  @Creve: Le tin minte !!! Si daaaa stiu ca pe atunci inchiriam filme cu orele sau cu ziua siiiii mi-aduc aminte ca ai mei ascultau muzica pe discuri nu casete. laughing eu le luam pe furis afara si le aruncam in aer ,desigur la primul contact cu pamantul erau praf!

 12. Anca says:

  Ptiiii, ce vremuri. Şi gumele alea în formă de ţigarete… Ce trendy eram! big grin

 13. Our Site says:

  Buna, Foarte frumos !

Leave a Reply

Your email address will not be published.