Zodiile şi culorile benefice

Tradiţia esoterică afirmă că orice lucru, pentru a se manifesta, trebuie să aibă culoare şi formă. Fiecare dintre noi desigur are o culoare preferată şi probabil fiecare dintre noi a observat că îmbrăcând haine de o anumită culoare sau pur şi simplu admirând o anumită culoare, starea psihică i se poate modifica.
Cromoterapia, aşa cum se deduce chiar din numele său, este o ştiinţă ce are la bază studiul culorilor, şi urmăreşte să valorifice virtuţile terapeutice pe care unele dintre acestea le posedă.De asemenea, în astrologie, fapt cunoscut poate pentru mulţi dintre cititori, există o strânsă legătură între fiecare zodie şi anumite culori sau nuanţe de culori. Această corespondenţă nu este deloc întâmplătoare, ci urmăreşte să evidenţieze anumite trăsături specifice ale zodiilor prin intermediul culorilor care le sunt asociate.

Am să văd prezint în continuare câteva date despre corespondenţele dintre zodii şi culori, aşa cum sunt ele cunoscute în astrologie şi, succinct, semnificaţia acestor culori în cromoterapie.

ZODIA BERBECULUI are ca şi culoare corespondentă culoarea roşu aprins, o culoare a focului, a marilor pasiuni, a luptei, a curajului şi a actiunii. Ea este o culoare ce indică setea de viaţă şi voinţa de a obţine victoria în toate situaţiile. Despre această culoare se spune că întăreşte puterea voinţei şi măreşte curajul.
Neastamparat din fire, nativul din zodia Berbecului este cel mai nerabdator semn. Nu are stare si daca este obigat la repaos, face astenie. Cu,oarea rosu apprin il ajuta s aaiba mai multa energie pe care sa o utilizeze dupa bunul sau plac.

ZODIA TAURULUI are ca şi culoare corespondentă culoarea verde, în nuanţa specifică primăverii, o culoare a mulţumirii, a concilierii şi a acceptării. Această culoare aduce liniştea, relaxează şi facilitează deconectarea nervoasă.
Taurul trebuie totdeauna sa fie conectat la realitatate, sa fie mereu ocupat, sa realizeze ceva. sa puna basele a ceva palpabil, material. culoarea verde proaspat ajuta pe cei nascuti in aceasta zodie sa isi indrepte eforturile lor creatoare catre oameni, catre lumea vie si mai putin catre achizitie si bani, pamanturi si bunuri materiale.

ZODIA GEMENILOR are ca şi culoare corespondentă culoarea bleu, o culoare a creativităţii, a deschiderii mentale şi a spontaneităţii. În cromoterapie această culoare este folosită pentru a amplifica inspiraţiile artistice şi mentale benefice şi armonioase.Fiinte duale, Gemenii pot suferi din pricina proprrilor lor toane si transformari, nestiind de multe ori sa le gestioneze. Fiind vesnic fiinte curioase, car gandesc neincetat, pot fi uneori obosite si inerte, lucru cu care ar trebui sa se obisnuiasca si s aia o pauza, meditand pe un fundal albastru azuriu.De multe ori, renuntarea la autocontrol aduce dupa sine intuitie si energizare.

ZODIA RACULUI are ca şi culoare corespondentă culoarea argintiu sau culoarea albă, ambele indicând receptivitatea, sensibilitatea şi rafinamentul care apar, de altfel, ca elemente definitorii pentru nativii rac. Culoarea alb indică aspiraţia spre puritate.
Finetea si gingasia nativilor din rac este de natura emotionala, de aceea, ea poate fi cand sursa simtului artistic, cand sursa vaicarelilor de tot felul. Albul si argintiul ajuta acesti nativi sa se orienteze catre gandirea pozitiva.

ZODIA LEULUI are ca şi culoare corespondentă culoarea galben aprins sau chiar auriul, în corespondenţă cu Soarele, care este patronul acestei zodii. Culoarea galben este o culoare a aspiraţiilor înalte, a umorului rafinat, a tendinţelor de autorealizare şi autodepăşire constantă. Această culoare măreşte bucuria şi puterea de concentrare.
Daca este relaxat, leul este cea mai jucause fiinta, generoasa si amuzanta. Daca este stresat, natuvul acestei zodii poate deveni o fiinta lenesa sau blazata. Oricum ar fi, auriul o ajuta sa isi pastreze tonusul si vivacitatea, intuitia.

ZODIA FECIOAREI are ca şi culoare corespondentă culoarea albastru închis, care indică fidelitatea, echilibrul, stabilitatea. De asemenea, această culoare indică profunzimea în concentrare şi analiza.
Aceasta zodie a stabilitatii in principii si a meticulozitatii, ar putea da batai de cap unui nativ marcat de semne de foc sau apa etc.Albastrul adanc ajuta si la profunzimea meditatiei, fiind un bun suport pentru analiza profunda, spirituala.

ZODIA BALANŢEI are ca şi culori corespondente culoarea albastru deschis şi culoarea roz. Rozul este o culoare a optimismului şi a bucuriei de a trăi, indicând sociabilitate şi putere de adaptare.
Tot un fel de Yun si Yang, varianta eterica, pentru a ajuta la inseninare si la pastrarea echilibrului. Balanta poate deveni victima propriei obsesii pentru armonie, dar daca va gandi pozitiv, are toate sansele sa fie cel ce va pastra armonia in orice grup.

ZODIA SCORPIONULUI are ca şi culori corespondente culoarea roşie şi culoarea neagră. Ambele culori caracterizează foarte bine natura zodiei, indicând erosul şi moartea. Totuşi, culoarea roşie ce apare în zodia scorpionului este roşu vişiniu, iar nuanţa pură a roşului vişiniu indică puterea de transformare rapidă şi forţa de transfigurare.Nativii acestei zodii sunt instinctivi din fire si nu o data se lasa prada celor mai pure agresivitati, nefiind in stare de autocontrol. Totusi, fiind fiinte exaltate si erotice, ei reusesc sa acumuleze in timp foarte multa experienta, putand deveni adevarati intelepti, la batranete. Nefiind oameni ai nuantelor, sansa lor este transformarea alchimica. parabola fluturelui. Negrul ii ajuta la concentrarea pe sine, iar visiniul la sublimarea trairilor.

ZODIA SĂGETĂTORULUI are ca şi culori corespondente culoarea purpuriu şi culoarea turcoaz. Culoarea turcoaz este euforică şi liniştitoare, iar culoarea purpurie este o culoare ce contribuie la depăşirea complexelor de inferioritate.Pe cat de rafinat, pe atat de instinctiv, despre Sagetator se spune ca este un strateg innascut, ca are darul vorbirii, al scrisului, dar si impulsivitatea extrema.Cele doua culori sunt Yin si Yang, daruind astfel zodiei echilibru si pace sufleteasca.

ZODIA CAPRICORNULUI are ca şi culoare corespondentă culoarea verde închis. Această culoare indică stabilitatea, individualismul, liniştea, tendinţa spre singurătate.Capricornul este zodia intemeietorilor si a pastratorilor de traditii. Ei mentin starea de unitate si trainicie, fiind ajutati de aceasta culoare sa aiba mai multa putere si energie.

ZODIA VĂRSĂTORULUI are ca şi culoare corespondentă culoarea indigo, o culoare a intuiţiilor superioare, a dragostei de adevăr şi a inteligenţei practice. Preferinţa spontană pentru culoarea indigo arată revolta împotriva banalităţii şi a obişnuitului.Caracteristica zodiei Varsator este capacitatea de a aduce in viata practica tot ce este nou, aparte, fiind cuplati la viitor mai mult ca alte semne zodiacale. Indigo ii ajuta sa aiba o receptivitate sporita, efortul lor integrator fiins astfel sustinut mai bine.

Pentru ZODIA PEŞTILOR culoarea corespondentă este violet, o culoare a detaşării, a intuiţiilor spirituale, a inocenţei. De asemenea, această culoare indică tendinţa către înglobare şi expansiune.Se stie ca cei ce sunt in zodia Pesti sunt in ultima lor incarnare pe o spirala de evolutie, de aceea, viata lor se desfasoara intre asiratia spirituala si materialism, prefatindu-se astfel de o noua etapa. Violetul ii ajuta sa pastreze sufletul curat si legatura cu Dumnezeu integra.

via mail


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 15 Comments
 1. Mihaela spune:

  Chiar imi place verdele. De data asta chiar mi se potriveste caracterizarea. happy

 2. corcodusa spune:

  Hmmm, se potriveste.Imi place atat turcoazul cat si purpuriul happy

 3. EvileEssence spune:

  Auriu??? Bleah.
  Mie imi place negrul si rosul. laughing

 4. Str3n6arizza spune:

  Pe mine m-a nimerit cu albastrul, chiar e culoarea mea preferata hee hee (Fecioara)

 5. Delia spune:

  Doar la tine s-a nimerit bine. laughing
  Imi place verdele, insa ala mai spalacit, si anume kaki. big grin

  „Albul si argintiul ajuta acesti nativi sa se orienteze catre gandirea pozitiva.” – De-ar fi asa….. Ei, racii, isi fac numai ganduri negre sunt plini de negativism. Spun asta pentru ca am intalnit la racii de langa mine.

  • addicted spune:

   Pai ei nu poarta albul si argintiu. rolling on the floor
   Si stiu ca isi fac si dintr-o simpla durere de cap fac mare tamtam .. in fine, ar trebui sa poarta culorile alea sa le dea o altfel de stare. hee hee

 6. Hubba Bubba spune:

  Bai, da, noi, scorpiile, rosu si negru, da da da! laughing

 7. Diana spune:

  Oare și bărbații îi căutăm cu ochi albastru închis? :lol:

 8. […] c-are întregul ” dosar ” al Fecioarei înscripţionat. De la caracterizare până la culorile benefice şi dacă ştiţi cât sunt eu de fascinată de astrologie şi de horoscop vă dati seama c-am […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *