Beneficiile ciocolatei

Aud peste tot că ciocolata este bună de consumat numai când eşti prea slab şi-ţi doreşti cu patimă să te îngraşi! Ce aveţi măi? Ciocolata este bună pentru toţi, atâta timp cât consumul nu se face în exces pentru că pe lângă faptul că îngrăşa, mai produce şi arsuri pe stomac, cefalee, migrene, irascibilitate, depresie etc. Dar nu despre faptul că îngrăşa vroiam să vorbesc ci despre cât de bine ne face ea de fapt dacă ştim când, DE CARE şi cum să o consumăm!

Desigur nu orice tip de ciocolată este benefică asupra organismului, ci numai ciocolată amăruie, întrucât are un conţinut mare de cacao, cea care este purtătoare de substanţe benefice, şi deasemenea conţine mai puţin zahăr.
Ciocolată este considerată şi afrodisiac. De ce? Pentru că, conţine phenylephylamine : hormoni care se declanşează când te îndrăgosteşti şi deşi e greu de crezut, ciocolată amăruie ne ajută să slăbim, datorită proprietăţii ei de a diminua apetitul pentru mâncăruri grase. Însă trebuie să ţinem cont în permanenţă de un lucru, numărul de calorii consumat zilnic. Număratul caloriilor nu este o aşa mare pacoste să ştiţi!

Consumul de ciocolată neagră ajută deasemenea igiena orală, lăsând o respiraţie proaspătă şi protejând chiar împotriva cariilor dentare! Credeaţi că ele dau doar dureri de măsele, nu? Ei uite că v-aţi înşelat.

Fetelor, ştiaţi că ciocolata îţi face pielea mai frumoasă şi sănătoasă protejând stratul exterior al pielii!? Faptul că consumul de ciocolată duce la apariţia acneei, nu s-a dovedit, deci staţi fără griji, e doar un mit!
Însă să nu uităm nişte lucruri,pentru ca ciocolată pe care o consumăm să aibă cât mai multe beneficii această trebuie să aibă un conţinut de minim 70% cacao, şi nu trebuie să facem excese – am mai zis-o dar am vrut să repet!

Ştiţi care sunt ciocolăţile care nu îngraşă absolut deloc, nu? Cele virtuale. laughing

Aşadar, păpaţi ciocolată, amăruie de preferat, dar fără să faceţi excese.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 27 Comments
  1. Iulia C spune:

    uof Duamni ce pofta mi-ai facut crying(((((((((((((((((((

  2. căpcă1 spune:

    alooo, ce rost are sa mai consumi ciocolata, daca n-o faci in exces ???!!!
    si, nu, nu pap io „phenylephylamine”…e mai bun vinu’ rosh !

    • addicted spune:

      Eu papa si pheny etc. dar beau si vin rosu`. laughing

    • Andera Y spune:

      … daca-mi dai si cola la vinu’ ala rosh, domn’ Capca, atunci te mai astept pe la noi (si-asa vinu’ ala de-l adusesi l-a impartit colegu’ cu sefu’…winking rolling on the floor

      Cum e posibil asa ceva? Io nu pot sa mananc ciocolata d’aia amara si cu multa cacao. Ba din contra, io as manca numai ciocolata alba si deja balesc… laughing

      • addicted spune:

        laughing
        Ma zapacila, ciocolata alba si cu lapte ( + alune, capsuni etc. ) imi place si mie de mor insa si cea neagra este buna, daca stii de CARE si de unde sa iti iei! Eu primesc din It. destule, de la Ritter Sport si-s foarte bune, si tine minte , mie ciocolata amaruie nu-mi place/a deloc. laughing

  3. Poison spune:

    Stiam ca este buna, dar previne si multe chestii:
    http://www.google.ro/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=ciocolata+previne
    insa toti stim ca nu trebuie sa facem exces.

    Ca tot ai scris de acnee. Acnee au mai ales fetele care incearca in permanenta sa isi chinuie cosurile pana devine un tic. Sora prietenei mele a avut acnee vulgara si cineva i-a recomandat sa isi lase unghiile mici si sa se spele bine pe maini inainte sa isi stoarca un cos. Unghiile taiate pentru ca praful intra mai repede sub cele mari si in momentul in care ai un tic din a zgandari un cos, in loc sa il elimini, il faci furuncul.

    • addicted spune:

      Esti bine informat, ma bucur! happy Da, este adevarat insa nu doar fetelor le este foarte greu sa se abtina sa-si chinuie un cos ci si baietilor. Sunt atatea metode prin care le poti masca si scapa de ele incat nu cred ca este nevoie sa-ti pui mainile pline de microbi pe fata si sa le .. storci.

  4. Poison spune:

    70% dintre fetele care au ten acneic nici nu isi dau cu fond de ten si chiar daca o fac, tot se vede. De ce sa maschezi cand poti sa elimini ? De un baiat nu mai zic …

    Cat despre metode de scapare, sunt foarte multe si doar putine dau rezultate. Sunt aproape sigur ca majoritatea au incercat cateva metode si pentru ca nu au dat rezultate, s-au lasat pagubase. „Tehnica” pe care am zis-o eu nu iti elimina tot precum un tratament facial, insa tenul va fi mai ferit de microbi.

    BTW nice blog, sper sa imi intre in reflex sa-l vizitez zilnic. L-as vizita si mobile, insa apar pozele cu „Follow love!” si celelalte peste stire si imi este imposibil.

    • addicted spune:

      Nu ma refeream la mascatul lor cu fondul de ten, sunt fata si stiu cate metode naturale de-a le masca sunt + exista acele batonase corectoare care sunt f.bune.
      Totul difera de la o persoana la alta, eu sa fiu sincera doar cu ajutorul unor anticonceptionale am scapat, recomandate de medic, insa sunt domnite care nici cu ajutorul lor nu au scapat pentru ca necesarul de hormoni difera de la o persoana la alta.
      Multumesc de apreciere si stiu de problema cu tema mobila, nu prea am ce sa-i fac,nu pot modifica dimensiunile pluginurilor si nici nu ma pot lipsi de ele deci nu-ti ramane decat sa intri tu cu versiunea normala.

  5. TzaCaNeL spune:

    Mi-ai facut o pofta laughing

    Oricum eu ca baiat pot manca cata ciocolata vreau, fara sa ma vait smug

  6. Roxy's blog spune:

    mie imi place la nebunie aia cu alunelove struckhappy

  7. Diana spune:

    Tot nu mă convinge să îmi placă ciocolata. laughing

  8. Poison spune:

    Daca tot va place ciocolata atat de mult, nu sunteti pretentiosi si la marca ? Eu am mancat acum ceva timp asta: http://www.heidi-chocolate.com/en/products/gourmette/gourmette-almonds-and-cherry.html , un gust putin acrisor imbinat cu dulcele de ciocolata si migdale.

    O alta ciocolata care imi place este Toblerone si Tofifee (asta daca intra in categoria ciocolatelor), dar nici Milka/Poiana nu stau rau, insa mananc destul de rar si cand o fac, vreau ceva deosebit big grin .

    Pentru cei care vor o ciocolata buna cu alune intregi, recomand Heidi.

    • addicted spune:

      Heidi este si preferata mea chiar de e subtirica(ma refer la cea cu alune intregi) e exceptionala iar despre Tofifee nici nu mai discut, combinatia de ciocolata, aluna si caramel .. mm mmmm , acum nu ploua doar afara ci si la mine-n gura! laughing

  9. Delia spune:

    Sisule, vrei sa iti prezint din nou colectia mea de ciucalata? laughing Trebuie sa scap de ea, ca dupa Paste…… stii tu laughing

  10. Elsa spune:

    Deci am liber la ciocolata alba!

  11. […] Grapefruits si Alina. Bloggerii stiu de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *