De ce căscăm?

Am scris despre nemiloasa mea ” afecţiune ” – starea de somnoleţă apărută după ce mănânc, dar nu am scris nimic despre faptul c-atunci când mă apucă, casc într-una câteva minute-n şir. De-aş avea în faţă un batalion aş face din ei nişte căscaţi veritabili. smug

Revenind, întrebarea mea este: ” De ce căscăm? ” – de plictiseală ar zice unii, de somn ar zice alţii … Da, dar astea nu-s răspunsuri complexe, aşa ca pentru mine ( fâs!)  deci sap adânc să aflu de ce, de ce , de ce .. şi aflu ghici ce? În primul rând că: căscatul de plictiseală este cea mai frecventă formă de a căsca şi că acesta este declanşat de sarcini monotone, oboseală şi inactivitate! Mai există şi acea formă de căscat numită căscatul tranzitoriu, adică mai pe înţeles nostru,căscatul ce apare când oamenii trec de la o activitate la alta!

Căscatul poate apărea şi în urmă unui ritual social, cum ar fi salutul de rămas bun adresat unei persoane dar poate fi folosit şi ca un indicator al activităţii. Again ,un exemplu pe înţelesul nostru: când vedeţi o persoană citind o carte începând să caşte, ştiţi că există o probabilitate destul de mare că ea să se apuce de altceva!Pe scurt, cartea este plictisitoare, nu?

Făcând două trei calcule, ajung la concluzia că la mine acum se dezvoltă căscatul tranzitoriu. Este momentul să trec la o altă activitate, aceea de-a îmi mai face o cafea!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 18 Comments
 1. Am o prietena rezidenta care mi-a spus ca din lipsa de oxigen cascam. In caz de oboseala sau alte chestii creierul nu este suficient oxigenat de aceea si nevoia sa cascam si sa umplem plamanii.

 2. Sorin says:

  Te-am spamat destul la articolul cu somnolenta. Dar pot sa iti spun despre cascat ca e molipsitor datorita celulelor empatice. Adica, daca tu casti langa mine, o sa casc si eu ca sa nu te simti naşpa tongue
  Eu nu prea casc de obicei…

 3. Prima oara cand am citit titlul mi-a venit instant in cap o replica gen “Ca sa ne aflam in treaba!” hee hee

 4. Creve says:

  mai căscăm și când citim articole despre căscat, sau când cineva ne vorbește de căscat laughing) Ca acum. De n-am căscat în timp ce citeam postarea asta… laughing) (Și când scriam) laughing))

 5. Rox says:

  cascatul frecvent este un indiciu cert de lipsa de oxigen! winking

Leave a Reply

Your email address will not be published.